Защо денят започва така? Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе

...
Защо денят започва така?
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе
Коментари Харесай

По 3000 евро в Германия заради кризата. Очаквате ли нещо и у нас?

Защо денят стартира по този начин?

Националният съвет за тристранно съдействие ще организира съвещание през днешния ден в Министерския съвет. На него ще бъде прегледан размерът на линията на беднотия, ще бъдат разисквани работното време, почивките и отпуските и както и Наредбата за паричните компенсации и помощи от държавното публично обезпечаване.

Общ гроб е открит в град Изюм, който украинските сили наскоро си върнаха от съветските военни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Президент Володимир Зеленски съобщи, че е почнало следствие и че повече доказани и ясни информации ще има по-късно денем. " Искаме светът да узнае какво е провокирала съветската окупация ", съобщи той. Според Сергий Ботвинов, представител на регионалната полиция в Харковска област, в която се намира Изюм, в града е намерено място с към 440 гроба. Някои от покойниците в тях са били убити с изстрели, а други са станали жертва на бомбардировки, добави той пред Sky News.

Лудогорец игра пред 40 000 почитатели в Севиля втория си дуел от груповата фаза на Лига Европа, само че не съумя да завоюва най-малко точка, съобщи " ". " Орлите " изгубиха с 2:3 срещата и несъмнено могат да съжаляват, тъй като се показаха добре и направиха няколко съществени пропуща. Головете за българския отбор бяха дело на Десподов и Джонатан Рик, а след дуела треньорът Анте ШимУнджа съобщи, че отборът му е заслужавал най-малко равенството. След този мач в класирането испанският отбор е водач с 6 точки, на второ място е Рома с 3, Лудогорец е на трето място със същия актив, а на дъното е финландският отбор с 0 точки. В идващия мач разградчани играят против ХИК на 6 октомври в Хелзинки.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро? 

Ден откакто евродепутатите одобриха резолюция, съгласно която Унгария не е изцяло функционираща народна власт, а " хибриден режим на изборна автокрация ", унгарките показват неодобрение от смяна в разпоредбите за аборт, която съгласно някои " ненужно ще аргументи премеждия на дамите ", също така лека-полека ни лишават правата ", споделят те пред " Ройтерс ". За каква смяна става дума чуйте в Podcast новините.

А какво ще кажете за това?

Правителството на Германия " настоятелно приканва " компаниите в страната да раздадат на чиновниците си еднократни бонуси в размер на до 3000 евро, с цел да могат хората да се оправят с растящите цени, до момента в който то се бори с растящата инфлация, осведомят Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. Германският канцлер Олаф Шолц разгласи, че неговото държавно управление е готово да освободи от налози тези заплащания, " в случай че това значи, че чиновниците ще получат бонуси, което ще им разреши да посрещнат по-добре рецесията ". Шолц направи изказването след среща с водещи работодатели и синдикални представители в Берлин, като посочи, че отпущането на бонусите ще бъде непринудено. 

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР