Защо денят започва така? 600 000 лв. обезщетение поискаха от Шейново

...
Защо денят започва така?
600 000 лв. обезщетение поискаха от Шейново
Коментари Харесай

Ваучери за по-евтино гориво, дори да нямате автомобил. Ще се възползвате ли?

Защо денят стартира по този начин?

600 000 лева обезщетение желаеха от " Шейново " фамилиите на разменените бебета. За Българска национална телевизия юристите на пострадалите потвърдиха, че сумата възлиза по 300 000 лв. за всяко семейство или 600 000 лв. общо. Очакванията са настояването за обезщетение да бъде входирано през днешния ден в болничното заведение. 

След 30 години търсене арестуваха мафиотският необут на Коза Ностра - Матео Месина Денаро. Разследването, довело до залавянето му, е координирано от прокуратурата на Палермо. Денаро е бил арестуван в частна клиника в италианската провинция, до момента в който бил там за лекуване. Смята се, че 60-годишният някогашен поръчков палач, който в миналото се хвалел, че може да изпълни цяло гробище с жертвите си, е станал необут на босовете след гибелта на Салваторе Риина - Звяра през ноември 2022 г. Премиерът на Италия Джорджа Мелони дефинира ареста на най-големия мафиотски необут в родната му Сицилия като огромна победа за страната в битката ѝ с проведената престъпност. 

Григор Димитров мина сполучливо през първото затруднение на Australian open след 7:6, 7:5, 6:2 над руснака Аслан Карацев. Мачът започва малко след 11 часа преди обяд локално време в Мелбърн, бе извънредно горещо и някъде към средата на втория сет температурите стигнаха 35 градуса. Първият сет бе надстрелване от сервис, като и двамата не стигнаха до пробив, а 6:6 гейма пристигна тайбрек. Григор сподели здрави нерви и по-точни отигравания и затвори първата част със 7-3 в тайбрека. Българинът проби при 5:5 във втория сет, с цел да завоюва и него със 7:5, а в третия остави подозрение кой е по-добрият състезател, като два пъти нанесе удари на подаването на противника, с цел да завоюва за 2 часа и 22 минути.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:



Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Учени оповестиха, че за първи път са употребявали лазерен лъч за пренасочване на гръмотевица, надявайки се, че техниката ще помогне за предотвратяване от смъртоносни мълнии. Те удрят сред 40 и 120 пъти в секунда по целия свят, като всяка година убиват повече от 4000 души и предизвикват вреди за милиарди долари. И все пак основната отбрана против тях към момента е скромният гръмоотвод, който за първи път е основан от американския полиглот Бенджамин Франклин през 1749 година Чуйте повече за опитите в утринния новинарски Podcast.

А какво ще кажете за това?

Компенсации за цените на горивата през тази година най-вероятно ще получават всички без тези със заплата над 3400 лв.. Прагът е избран съгласно оптималния застрахователен приход, който е на същата стойност. Това е главният вид, който се създава от държавното управление като механизъм за новите помощи поради високите цени на горивата, оповестява " 24 часа ". Парите за обезщетенията ще дойдат от свръхпечалбите на " Лукойл Нефтохим ". Според специалисти реалистичният вид е страната да успее да вземе в допълнение към 1,2 милиарда лв. от свръхпечалбата на бургаската рафинерия. Това значи, че за тази година отстъпката за горивата може да се вдигне на най-малко 50 ст., откакто през предходната се даваха два пъти по-малко. За да се употребява компенсацията, ще се дават ваучери като тези за храна. Те ще могат да се получават и от хора, които нямат автомобил. При 50 ст. отстъпка на литър на процедура хората ще заплащат към 2 лв. за бензин и под 2,50 за дизел поради поевтиняването на горивата, отбелязва изданието.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР