Защитникът на ЦСКА Мено Кох почти сигурно ще носи червената

...
Защитникът на ЦСКА Мено Кох почти сигурно ще носи червената
Коментари Харесай

Решено: ЦСКА задържа Мено Кох

Защитникът на ЦСКА Мено Кох съвсем несъмнено ще носи алената фланелка и през идващия сезон.

През есента нидерландецът имаше извънредно периферна роля в състава на Саша Илич, като постоянно даже не попадаше в групата на сърбина и изглеждаше като сигурен напускащ през лятото.

28-годишният защитник обаче дочака своята опция и в последните мачове се утвърди в титулярния състав.

Той ще стартира от първата минута и на следващия ден в основния конфликт с Лудогорец в Разград.

На „ Армията “ са впечатлени от професионализма и дисциплината на Кох, за разлика да вземем за пример от неговия съотечественик Брадли де Нойер.

„ Със сигурност за мен е доста по-лесно да бъда на терена с Мено. Комуникацията е по-лесна, тъй като приказваме на един език. Играхме дружно в центъра единствено в един-два мача при започване на сезона и искрено казано, аз въобще не се показах добре в тях. След това сменихме системата и имах шанс да остана на терена. Когато Мено се върна в игра, вкара гол. Той отсъстваше много пъти, само че в този момент още веднъж играе и демонстрира, че е един от най-хубавите в шампионата “, разяснява неотдавна капитанът на армейците Юрген Матей.

Кох е доста потребен за ЦСКА на втория етаж, като е извънредно рисков в противниковото наказателно поле. Той към този момент означи три гола през сезона с глава след центрирания от корнер.

Освен това, в отбранителен проект съумява да компенсира неналичието си на скорост и съществени механически дефицити с положително позициониране и разчитане на играта, написа „ Тема спорт “.

Кох дойде на „ Армията “ през февруари 2021 година, а договорът му с клуба е до края на идващия сезон.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР