Защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес заяви на пресконференцията

...
Защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес заяви на пресконференцията
Коментари Харесай

Маркес: Никой няма да си спомня, ако Довициозо има повече победи от мен

Защитаващият купата си в MotoGP Марк Маркес съобщи на конференцията преди старта на спортния уикенд във Валенсия, че даже главният му съперник Андреа Довициозо да има повече победи от него за сезона, това няма да има значение и няма да се помни. " Важното е кой ще стане международен първенец ", заключи младият испанец.



Развръзката на оспорвания сезон остана за последното съревнование от календара – грандиозният край във Валенсия, където Маркес ще започва в неделя с задатък от 21 точки, като финиширане в топ 11 ще му бъде задоволително, с цел да се трансформира в новият остарял първенец. Във всички случаи Довициозо се нуждае от победа, с цел да завоюва дебютната си купа, даже и Маркес да финишира отвън зоната на точките. Към момента пък и двамата водачи имат по шест триумфа през сезона.

Gran rival, gran piloto! / Great rival, great rider! #ValenciaGP pic.twitter.com/kjnLRDkpX3
— Marc Márquez (@marcmarquez93) 9 November 2017
" Този, който води с 21 точки е този, който би трябвало да се оправи с напрежението и да ръководи преимуществото си. Дови би трябвало да поеме опасности и има единствено една тактика – да победи и да разчита на едва мое показване. Късметлия съм, че аз разгадавам единствено на себе си и всичко, което би трябвало да направя, е да финиширам. Научих през годините, че е доста по-важно да печеля шампионата, в сравнение с надпреварата. Ако Дови завърши сезона със седем победи, а аз – с шест, няма значение. Месец по-късно никой няма да си спомня това, само че шампионатът остава вечно ", показа Маркес.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР