Заседналият турски кораб край Яйлата стана партийна драма и влезе

...
Заседналият турски кораб край Яйлата стана партийна драма и влезе
Коментари Харесай

Шок! Партийна драма със заседналия край Яйлата кораб

Заседналият турски транспортен съд край Яйлата стана партийна драма и влезе в предизборната конкуренция. Шокиращи детайлности към него разкри водачът на „ Зелено придвижване ” Борислав Сандов. Той бе народен представител в 45-ото и 46 Народно събрание, групировката му е част от коалиция „ Демократична България ”. Той показа, че регионалният шеф,който е от Българска социалистическа партия, желал да взриви рифа, с цел да бъде изтеглен корабът. Сандов посети мястото и написа:

" Най-добре е да взривим рифа, с цел да изтеглим кораба " - тези думи изрече през днешния ден пред мен и очевидци зам.-областния шеф на Добрич Здравко Здравков (БСП). Бях слисан от казаното.

Попитах го дали знае какъв брой взривоопасни са азотните торове, натоварени на кораба. Дали този човек е гледал какво се случи в Бейрут неотдавна от гърмеж на такива торове на пристанището?

Осъзнавайки какво е равнището на ръководството на институции на локално равнище, приказвах с голям брой специалисти, а след това с Министъра на околната среда и водите и с Премиера.

Обяснил съм всички опасности и за какво е значимо да се образува спешен щаб и да се работи незабавно. Стефан Янев бе наясно с две от другите възможности за бързо разтоварване на товара и горивото, като аз предложих още две.

Като цяло е невероятно да влезе огромен транспортен съд и корабен кран до мястото, тъй като е в плитчините и има рифове. Затова другите възможности са: разтоварване на дребни лодки и баржи; разтоварване към сушата (около 60 м.) посредством въжена линия; разтоварване посредством хеликоптер; и класическо разтоварване в дълбоки води, откакто в корабът са раздути въздушни възглавници и е издърпан с влекач.

Премиерът ме увери, че в случай че до на следващия ден притежателят на кораба не е подхванал нужните дейности, страната ще се намеси и ще започва някой от избавителните проекти ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР