Зарядни станции, които могат да се разглобяват и местят. Такива

...
Зарядни станции, които могат да се разглобяват и местят. Такива
Коментари Харесай

Улиците на бъдещето – зарядно, което се разглобява

Зарядни станции, които могат да се разглобяват и местят. Такива ще са улиците в бъдеще. Градовете ще разчитат от ден на ден на изкуствен интелект (AI) за ръководството си, написа CNN.    Тези концепции може и да звучат като фантастика през днешния ден, само че не трябва да се не помни, че единствено преди 150 години човечеството е разчитало главно на коне, с цел да се придвижва. Оттогава е изработен необикновен софтуерен скок – първо парният мотор, а по-късно този с вътрешно горене. По всичко проличава, че автомобилът на бъдещето ще е електрическият.    А изкуственият разсъдък, към който сега има разгорещени диспути, към този момент е навлязъл в всекидневието ни по доста способи. Най-простият образец са технологиите, употребявани от обществените мрежи. Така че не е толкоз необикновено да се счита, че в обозримо бъдеще процесите по ръководство на един град ще се движат главно от AI.   Смята се, че към 2050 година броят на колитцоле в международен мащаб ще доближи към 3 милиарда А огромна част от популацията ще живее в градове. Това скупчване на хора ще изисква появяването на така наречен „ умни улици “. 
  В пътищата ще би трябвало да се внедряват нововъведения тъкмо както това се случва с колите. Как може да се случи това?    Един от образците е ръководство на трафика. Подобни опити към този момент се вършат. Например компанията Hayden AI си сътрудничи с управляващите в Ню Йорк.    Технологията им може да засича погрешно паркиране в бус лентите. Но това е единствено една от многото благоприятни условия.    „ Тази технология може да докара до гражданска война в градското обмисляне “, споделя шефът на компанията Крис Карсон. Според него опциите за потребление на изкуствения разсъдък в градовете са големи. 
  Очаква се, че към 2050 година половината от движещите се коли ще са електрически. Зареждането и съхраняването на сила ще бъде голямо предизвикателство. Отсега обаче някои компании мислят за това по какъв начин самият път може да се трансформира в едно голямо зарядно устройство.    Германската компания Magment да вземем за пример твърди, че може да се употребява безжична технология за зареждане, която да бъде вградена в самите улици. Теоретично това би разрешило на колите да се зареждат в придвижване.      Друг проблем, който би трябвало да се реши при обмисляне на градовете на бъдещето, е този с повишаващите се температури. Тъй като става дума за настилки като асфалт, бетон и паваж, по предписание в мощно обитаемоте области е много по-топло, в сравнение с другаде. Затова във Финикс, Аризона опитват с ново покритие за настилките. Идеята върху тях да се прибавя тъничък пласт покритие на водна основа, който би следвало да защищава от нагорещяване. Технологията е пробна и има много подозрения за успеваемостта ѝ.    Защитени от слънцето настилки са една концепция, само че напълно друга е тази за сглобяемите пътища. Една от фирмите, занимаващи се с тях, е PlasticRoad. Най-общо казано те оферират кухи панели, създадени от рециклирана пластмаса, през които могат да минават всевъзможни връзки като тръби и кабели.    PlasticRoad   Дъждовната вода също може да бъде отвеждана. Освен това улицата може да бъде елементарно инсталирана, даже и отстранена, в случай че се наложи.    „ Вярваме, че единственият път към устойчивото развиване на пътната инфраструктура, е изполването на рециклирани материали “, споделя шефът на компанията Джерън Оудшърн. Според него към този момент има данни, че пластмасовите пътища са по-издръжливи от елементарните.     Дали всички тези технологии ще бъдат въведени е рано да се каже. Най-вероятно огромна част от тях ще се употребяват, само че в практиката концепцията ще бъде изменена. Ясно е обаче, че бъдещето принадлежи на електричеството и на изкуствения разсъдък. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР