Зарица Динкова, зам.-министър на външните работи, се похвали във Фейсубк,

...
Зарица Динкова, зам.-министър на външните работи, се похвали във Фейсубк,
Коментари Харесай

Зам.-министър спасява Земята, ходейки всеки ден на работа с колело

Зарица Динкова, зам.-министър на външните работи, се похвали във Фейсубк, че всеки ден върви на работа с колело. Ето какви са претекстовете й за това решение: 

" Климатичните промени и потребността от съкращаване на нездравословните привички на човечеството са повече от явни в този тежък летен сезон на Балканите. Всеки от нас поотделно и институциите дружно можем да допринесем за едно по-зелено бъдеще.

В унисон с най-амбициозната тактика на Европейски Съюз за запазване на околната среда #МВнР и неговите чиновници интензивно вземат участие във внедряването на практики за поощряване и потребление на зелени решения.

За феновете на зеления превоз, измежду които аз надалеч не съм най-смела, защото в тази част на града няма развита и безвредна велоинфраструктура, в Министерство на външните работи разполагаме с велопаркинг. С сътрудници, които всекидневно идват на работа с колела обменяме хрумвания за безвредни веломаршрути. Бих се радвала градът ни да има модерна, добре премислена и построена вело и пешеходна съгласуваност, и инфраструктурата да се построява със стратегическа визия и с грижа за сигурността на хората.

За чиновниците са обезпечени и няколко служебни велосипеда, чието възобновяване е в развой. Защото хубавите инициативи изискват грижа и поддръжка във времето. Ние сме едно от първите „ министерства без хартия “ в България, като още през 2012 година е въведена документооборотна електронна система, което доста понижава потреблението на хартия. През годините са провеждани голям брой начинания за събиране на материали за преработване, като сътрудниците са се включвали с възторг.
 Става надалеч по-страшно от какъвто и да е ковид – в България нехаем Става надалеч по-страшно от какъвто и да е ковид – в България нехаем
Извън нашето злободневно всекидневие, в което ровим по дипломите, докторантурите и креативните достижения на претендентите да ни ръководят...

Влияние върху енергийната успеваемост на нашето министерство оказа и подмяната на старта дограма на прозорците на постройката.

Във връзка с директивата на Европейски Съюз за унищожаване на пластмасовите произведения за еднократна приложимост на всеки етаж в постройката на #МВнР има сложени диспенсъри за вода, което доста понижава ежедневната приложимост на бутилки.

Опазването на околната среда зависи от всички нас, а амбициозните цели се реализират даже с дребни старания. Всеки ден!



Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР