Заразените от вирусни заболявания ученици на национално ниво са по-малко

...
Заразените от вирусни заболявания ученици на национално ниво са по-малко
Коментари Харесай

Болните ученици са под критичното ниво от 30 %, грипна ваканция не се налага. Засега

Заразените от вирусни болести възпитаници на национално равнище са по-малко от 30%, което би наложило оповестяването на неучебни дни за цялата страна, заяви зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова. Ако в една или няколко паралелки в едно учебно заведение има доста заболели деца, шефът може да прекрати присъственото образование единствено в тези класове и учениците в тях да преминат към онлайн образование от у дома, до момента в който останалите възпитаници в учебното заведение учат присъствено. Няма нормативно условие тъкмо избран % да са болни, с цел да може шефът да издаде такава заповед, изясни тя.  Решение може да се вземе и на районно равнище - за община или регион и в този случай то е на РЗИ.

При постигане на 30-процентна заболеваемост на учениците в цялата страна, се афишира неучебни дни със заповед на министъра на образованието.

Въпросът за вероятно оповестяване на грипна почивка повдигна ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура на България и шеф на столичното 119-о учебно заведение Диян Стаматов. В петък са отсъствали 264 от учениците (17%), със 70 повече от предходния ден. " Кое е по-добре - попита в обява във Facebook той - къса грипна почивка или пет дни онлайн (обучение)? ". Вчера той настоя за оповестяването на грипна почивка. Позицията на МОН е, че би трябвало да има оптимално дълго време присъствено образование и че към този момент епидемиологичната конюнктура не постанова оповестяването на неучебни дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР