Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с Кимия Ализаде – иранката,

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с Кимия Ализаде – иранката,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова се срещна с европейския шампион по таекуондо иранката Кимия Ализаде, която се състезава под български флаг

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с Кимия Ализаде – иранката, която завоюва за България европейската купа по таекуондо . Това е първо златно отличие за нашата страна в този спорт. Месец по-рано вицепрезидентът даде българско поданство на иранката и по този начин тя получи опция да се състезава за България на Олимпийските игри в Париж. Нашата страна не е имала до момента представител в таекуондото на най-големия международен състезателен конгрес.

Кимия Ализаде, персоналният ѝ треньор Давуд Етимани, треньорът на българския народен тим Фарзад Золхадри и Слави Бинев – ръководител на Българската федерация по таекуондо и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз, благодариха на вицепрезидента за поддръжката.

„ България е моят втори дом, горда съм, че се състезавам за нея. 2024-а е моята година, златото на Олимпиадата не е моя фантазия, а моя цел, всяка заран се разсънвам с мисъл за златото “ , изрази убеденост Ализаде, която има огромни шансове за олимпийска купа.

Тя е отдадена на таекуондото от 7-годишна. През 2019 година напуща родния си Иран и отива в Германия .

Състезатели от Спортен клуб „ Киокушин “ в Ямбол завоюваха осемнадесет медала

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР