Изследователите са използвали индекс на телесна маса (ИТМ) z резултат,

...
Изследователите са използвали индекс на телесна маса (ИТМ) z резултат,
Коментари Харесай

Тежкото затлъстяване при малки деца може да намали наполовина продължителността на живота, предупреждават изследователите

Изследователите са употребявали показател на телесна маса (ИТМ) z резултат, който мери до каква степен тежестта на едно дете се отклонява от естествения им диапазон, с цел да изчислят затлъстяването – по-висок е резултатът, толкоз повече тежи детето.

Изследването откри, че деца, които са били мощно затлъстели до четиригодишна възраст, с ИТМ z резултат 3,5, са имали предстояща дълготрайност на живота 39, в случай че не са отслабнали.

Тези с резултат 2,0 са имали предстояща дълготрайност на живота 65 години без загуба на тегло, до момента в който децата с резултат 2,5 са имали такава от 50 години.

Според Службата за национална Според статистиката, най-новите данни демонстрират, че предстоящата дълготрайност на живота за мъжете в Обединеното кралство е 78,6 и 82,6 за дамите.

„ Въздействието на детското затлъстяване върху продължителността на живота е надълбоко “, сподели доктор Урс Видеман от stradoo, добавяйки, че би трябвало да бъде считано за „ животозастрашаващо заболяване “.

„ Жизненоважно е лекуването д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР