Заради отсъствието на адвокат бургаският Районен съд отложи за 28

...
Заради отсъствието на адвокат бургаският Районен съд отложи за 28
Коментари Харесай

Отложиха делото за побой над охранител в търговски обект в Бургас

Заради отсъствието на юрист бургаският Районен съд отсрочи за 28 февруари делото против Васил Станчев и Иван Арабаджиев, татко и доведеният му малолетен наследник. Двамата са с обвиняване, че след забележка за непоставена маска на лицето са нанесли побой с железен бокс на охранител на огромен хранителен магазин.

Случаят е от 14 май 2020 година. Васил Станчев и Иван Арабаджиев са упрекнати за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама охранители, изяснява прокурорът по делото Мария Маркова:

" От юридическа позиция това е действие с висока степен на висока социална заплаха, отнася се за публично място, в наличие на доста жители. От морална позиция е неспазване на признатите противоепидемични ограничения. "

При следствието на случая е открито, че двамата потърпевши охранители са създали забележка на Васил Станчев, че не носи маска на лицето. Половин час по-късно той се връща в хранителния магазин, съпроводен от Иван Арабаджиев, и нанасят удари на охранителя Николай Йорданов, описа неговият сътрудник Иван Каменов:

" Колегата ми е в положително положение, само че смени работата си поради напрежението в оня ден. Чух от очевидец, че са го нападнали с нож, очевидно са изкарали, най-вероятно, бокс. "

Предвиденото наказване за осъщественото закононарушение е до 2 години отнемане от независимост или пробация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР