Заради неупражнен контрол се стига до това безумие, до тази

...
Заради неупражнен контрол се стига до това безумие, до тази
Коментари Харесай

Иван Айолов: Връзването на кабели по мантинели е техническо безумие

Заради неупражнен надзор се стига до това безумство, до тази покруса – по този начин някогашният началник на Електроенергийния систематичен оператор и някогашен заместник-министър на енергетиката Иван Айолов разяснява гибелта на 16-годишното момче поради токов удар на централен столичен бул.. Пред БНР той разказа случая като „ вопиюща непросветеност и безсрамие “ и посочи, че „ това е едно безумство “, плод на безконтролност от институциите, които си трансферират топката и показват безнаказаност.
„ Всичко това в последна сметка се заплаща с човешки живот, което е потресаващо “, сподели Иван Айолов в предаването „ Преди всички “.

Той акцентира, че би трябвало да се даде отговор на въпроса „ по кое време, кой и по какъв начин е присъединил този кабел “, откакто бащата на убития юноша удостовери, че също е усетил напрежението в опита си да избави детето.

Детето е било убито от крачно напрежение. Атмосферните условия и осоляването срещу заледяване също са съдействали за високата проводимост, изясни експертът.

Иван Айолов подчертава върху два съществени въпроса – има ли партида в ЧЕЗ и чия е собствеността на шахтата.

Айолов счита, че следва да се обясни преместваемите обекти имат ли публични партиди в ЧЕЗ и заплащат ли електрическа енергия. „ Ако имат такива партиди, тръгваме по веригата. “

Проектът за присъединение на обекти се съгласува с маса институции, посочи той.

Тази шахта е детайл от тръбна мрежа, уточни Иван Айолов. По думите му по всяка възможност притежател е Столичната община.

„ На този бул. преди няколко години се прави главен ремонт. Тази тръбна мрежа, която пресича две платна на главен бул., не може да бъде частна. “

„ Абсурдно е, техническо безумство, застрашаващо живота на жителите, това връзване на кабели по преградните мантинели. Нямам думи “, разяснява Иван Айолов.

„ ЧЕЗ не могат да се измъкват с това, че са до границата на благосъстоятелност. Те не могат на сляпо да подават напрежение след точката на премерване “, безапелационен е експертът.

Айолов добави, че би трябвало да се ревизира какви кабели има в шахтата – дали са единствено кабели с ниско напрежение или има и такива със приблизително напрежение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР