Заради измама дъщерята на крупния гоцеделчевски приватизатор Иван Кацилов –

...
Заради измама дъщерята на крупния гоцеделчевски приватизатор Иван Кацилов –
Коментари Харесай

ИЗМАМА! Щерката на топ приватизатор връща 400 бона, вижте какво си построи

Заради машинация дъщерята на крупния гоцеделчевски приватизатор Иван Кацилов – Вероника, се елементарни вечно със сумата от 391 160 лева, която Държавен фонд „ Земеделие ” отпусна безплатно за градеж на къща за посетители в сeло Гайтаниново, написа struma.bg.

Със свое решение от тази седмица Върховен административен съд разпореди младата бизнесдама да върне до стотинка отпуснатите й пари, които фондът си изиска през февруари 2021 година поради опит за машинация – при кандидатстването дамата не загатнала, че къщата й е в съседство с две други на баща й и трите са замислени като общ спортно-развлекателен комплекс за отдих.

През 2014 година фондът й отпуснал сумата, само че при инспекция по-късно открил, че нейната къща е функционално несамостоятелно и в действителност се явява уголемение на бащиния бизнес, а не прощъпалник от нейна страна в сектора.

Делото стигна за повторно във Върховния административен съд, където преди година Кацилова го загуби. Този път защитната теза на бизнесдамата беше, че редом с протичане на административното и правосъдно произвеждане по предписание на основния прокурор се е водила и кореспонденция в Окръжна прокуратура – Благоевград, само че преписката приключила с издаване на прокурорско разпореждане с отвод за формиране на наказателно произвеждане против нея.

По изказвания на Кацилова, които й помогнаха за повторно да вкара делото във Върховен административен съд, тъкмо в прокурорската директория тя разкрила нови документи – контролни листове за осъществяване на физическа инспекция на обекта й, направени от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в които се съдържа констатация, че не е открита функционална несамостоятелност на къщата или изкуствено основани условия, докладна бележка на ДФЗ – Благоевград за съществуване на фундаменти на ограда сред нейната и къщите на татко й, водещи се благосъстоятелност на „ Рибарник Неврокоп “ ЕООД и „ Славянка турс “ ЕООД, и други

Според магистратите обаче несъмнено е потвърдено, че и трите къщи са с еднотипна архитектура и визия, построени са от една и съща компания, с идентични строителни материали, ограда посред им в последна сметка няма, по общи алеи посетителите им стигат до зоните за спортни стадиони и общия ресторант, а също така и досега трите обекта се популяризират като общ обект „ Еко комплекс Белите скали “.

Освен че би трябвало да върне получената от ДФЗ сума, Кацилова би трябвало да преведе в допълнение и 1000 лева за разходи на фонда по делото. При предходното изгубено дело във Върховен административен съд тя заплати близо 8000 лева за адвокатско заплащане на ДФЗ.

Реклама

Бащата на Вероника Кацилова беше приватизатор на предприятието за скално-облицовъчни материали в село Копривлен „ Копривлен мрамор “, само че преди 5 години съумя да го продаде на кипърска офшорка. Двете му къщи за посетители в комплекс „ Белите скали “ също бяха издигнати с безплатно финансиране от ДФЗ.

Narod.bg ви показва комплекса:

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР