Запознайте се с Лулу и Нана. Според китайски изследователски екип

...
Запознайте се с Лулу и Нана. Според китайски изследователски екип
Коментари Харесай

Китайски учени създадоха първите генно модифицирани близнаци

Запознайте се с Лулу и Нана. Според китайски проучвателен екип двете девойки са първите генетично модифицирани човешки същества.
Изследването e в детайли разказано в журнала на MIT и е основано на медицински документи от Китайския указател на клиничните изпитвания. Изследователският екип е управителен от Джанкуй Хе от Южния университет за просвета и технологии на Шенжен.

Според документите, изследователската група сега организира изследвания за смяна на ген CCR5, който се визира при заразяване на хора с вируса на човешката имунна непълнота (ХИВ), причинителят на СПИН. За тази цел екипът употребява извънредно мощни молекулярни ножици, известни като CRISPR / Cas9 – една нововъзникваща технология, която може тъкмо да „ изрязва и слага “ гените, като разрешава елементи от ДНК да бъдат отстранени и сменени съвсем по избор.

Чрез потреблението на CRISPR за генетично изменение на CCR5, откривателите се надяват да „ ваксинират “ девойките към ХИВ през целия си живот.

Видеоклип, качен на канала лабораторията в YouTube , разказва в детайли монументалния пробив в редактирането на гени. Засега се твърди, че близначките „ са се появили на този свят толкоз здрави, колкото и всички други бебета “ и че редактирането на гените е минало безвредно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР