Започваме годината с добра новина, не толкова голяма стъпка напред,

...
Започваме годината с добра новина, не толкова голяма стъпка напред,
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Условията на Австрия за Шенген не са изненада

Започваме годината с добра вест, не толкоз огромна стъпка напред, колкото ни се искаше, само че въпреки всичко е крачка.

Това сподели някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски в утринния блок на БТВ във връзка съглашението сред България и Австрия за участието ни в Шенген. Тя разяснява петте условия, които Австрия сложи, с цел да пусне България и Румъния в Шенген.

" За мен изискванията не са изненада. Укрепването на границите със Сърбия и Турция са нужни на нас като държава-членка в Европейски Съюз ", сподели Нейнски.

" Тази година е цялостна с избори в европейски и неевропейски страни. Българското държавно управление ще договаря с нова Европейска комисия за по-нататъшните стъпки за сухопътния Шенген. Правителството би трябвало да бъде извънредно квалифицирано. За да има сполучлива външна политика, би трябвало да има добра вътрешна ", сподели още Надежда Нейнски.

 

По думите ѝ държавното управление е геополитическа нужда. Отношенията сред непартньорите, би трябвало да станат връзки сред същински сътрудници, настоя Нейнски, която въпреки и косвено загатна, че сглобката би трябвало да подписа съдружно съглашение. Ако държавното управление излъчва неразнопосочни сигнали и има чувството за липса на доверие вътре в България, нямало по какъв начин да има доверие отвън България, посочи Нейнски.

Тя добави, че сглобката би трябвало да работи в коалиция, с цел да се знае по какъв метод се взимат решенията, с цел да не се основава неустановеност във властта.

Според нея България би трябвало да има мощен глас във връзка с битката с трафика на хора и незаконната миграция. Европейски Съюз, когато приказва за промените във връзка с миграционната политика, би трябвало да постави особени старания и внимание против трафика на хора и каналджийството, разяснява някогашният външен министър. България съблюдава Дъблинското съглашение, по думите ѝ. При една безапелационна политика и консолидирани решения, България ще има доста мощен глас във връзка с трафика на хора, който ще се чува, счита тя.

Надежда Нейнски изясни, че няма нищо неприятно в националното творчество и шегите за приемането на страната ни отчасти в Шенген по въздух и море. Нейнски дефинира частичното ни приемане в шенгенското пространство като стъпка напред. В последна сметка доста зависи през 2024 година по какъв начин ще бъдат довършени договарянията за цялостното присъединение на България в Шенген, уточни тя.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР