Започва операцията по източването на нефтения разлив край Созопол. Днес

...
Започва операцията по източването на нефтения разлив край Созопол. Днес
Коментари Харесай

Започва операцията по източването на нефтения разлив край Созопол

Започва интервенцията по източването на нефтения разлив край Созопол. Днес работна платформа ще влезе в морето с водолазен транспортен съд и нефостъбирач. Те ще бъдат застопорени със специфични котви, тежащи 6 тона.

Потъналият преди близо век транспортен съд „ Мопанг " сега изпуска доста малко количество гориво. Това уточни водолазът Михаил Заимов.

„ Днес 6-тонни бетонни котви ще бъдат влачени под водата от Сарафово към „ Мопанг " и ще бъдат положени към кораба, с цел да стартират корабите работа по източването на разлива. Това ще се случи, в случай че всичко е наред, през втората половина на седмицата ", сподели той.

Водолазът уточни, че се надява да изтича петрол от кораба, тъй като е биоразградим. По думите му това е дребен разлив. „ В Черно море има 50 танкера със стотици тонове гориво, подготвени ли сме за реакция от подобен мащаб ", добави той.

Рискове за водолазите има, безапелационен беше Заимов. „ Това е една руина под водата, рисковете за водолазите са огромни. Те са стимулирани и са подготвени с техниката ".

Панайот Рейзи разяснява, че разливът ще бъде овладян и случилото се малко се пресилва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР