Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов във видеоконферентното заседание на

...
Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов във видеоконферентното заседание на
Коментари Харесай

Борисов провежда онлайн заседание с лидерите в ЕС

Започна присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов във видеоконферентното съвещание на членовете на Европейския съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

Във фокуса на диалозите на европейските водачи през днешния ден са тематиките за развиването на пандемията от COVID-19, връзките на Европейския съюз с Русия и обстановката в Източното Средиземноморие. Вечерта държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз ще беседват с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който ще показа визията си за бъдещето на връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Утре евролидерите ще обсъдят единния пазар, индустриалната политика, цифровизацията и стопанската система.

На видеоконферентното съвещание през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов още веднъж ще изрази цялостна поддръжка за общия метод, който Европейски Съюз е избрал за обезпечаването на ваксини и ще благодари на Европейската комисия и персонално на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за големите старания, които са положили в тази посока. Благодарение на този общ метод в Европейски Съюз всички страни членки имат еднакъв достъп до по този начин нужните за възобновяване на естествения живот ваксини.

Българският министър-председател ще подчертае значимостта на прецизното съблюдаване на изискванията на договорите от страна на фармацевтичните компании. Не може да се прави никакъв компромис с доставките на поръчаните количества и периоди. Всички страни членки на Съюза са единомислещи, че не би трябвало да се позволява нарушение на изискванията по договорите, защото в противоположен случай се основават спънки за опазването на живота и здравето на всички европейски жители.

Премиерът на България ще подчертае пред водачите на Европейски Съюз, че солидарността и готовността за взаимни отстъпки са пътят към верните решения във времето на пандемията от COVID-19. В тази връзка от голямо значение е страните членки да бъдат единни и да работят бързо и дейно за намиране на решения в отговор на пандемията.

Премиерът Борисов ще уточни позицията на страната ни в поддръжка на въвеждането на „ дигитален зелен документ “. Българският министър-председател ще подчертава, че сходен документ следва да улесни свободното придвижване на жителите, а не да докара до основаването на спомагателни спънки, привилегии, ограничавания и дискриминация, което не кореспондира с правата и полезностите на Европейски Съюз. Сертификатът ще даде опция всеки един европейски жител да означи дали е имунизиран против COVID-19, дали е преболедувал или да вкара негативен PCR тест за ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР