Започна процедура за отнемане на разрешително за заустване на отпадъчни

...
Започна процедура за отнемане на разрешително за заустване на отпадъчни
Коментари Харесай

Пловдивско предприятие за млечни продукти замърсява околната среда

Започна процедура за лишаване на позволение за заустване на отпадъчни води на млекопреработващо дружество, поради осъществени нарушавания на Закона за водите. Процедурата е стартирана от Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион " - Пловдив поради замърсяването на р. Черна при с. Маноле.

Припомняме, че в границите на по-малко от 2 месеца постъпиха голям брой сигнали за замърсяване на р. Черна при село Маноле от медии и поданици на обитаемото място. От 3 март тази година районната ревизия на екоминистерството в Пловдив извърши 5 инспекции и три пъти взе проби взаимно с Регионалната лаборатория. При осъществените инспекции и разбор на водни проби се откри нелегално заустване на непречистени отпадъчни води от дружество за произвеждане на млечни артикули, благосъстоятелност на "Млечни артикули " ООД, гр. Пловдив. Също и превишаване на емисионните ограничавания, избрани в разрешителното за заустване на отпадъчните води от предприятието в р. Черна.

Във връзка с установените нарушавания на Закона за водите все още са в ход две административно-наказателни процедури. До в този момент на сдружението са издадени две наказателни постановления през 2017 година и 2018 година на стойност надлежно 4000 и 5000 лв..

Дадено е и наставление за реорганизация на пречиствателното оборудване на обекта с създаване на второ ходило за филтриране.

Освен това Регионалната ревизия по околната среда и водите е сезирала Областна дирекция "Безопасност на храните " за освобождение на суроватка като остатъчен артикул в околната среда. Пловдивската екоинспекция ще уведоми прокуратурата за записаните случаи на замърсяване на р. Черна по отношение на проявения забележителен публичен интерес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР