Започна обсъждането в столичните общински комисии на предложението на „Демократична

...
Започна обсъждането в столичните общински комисии на предложението на „Демократична
Коментари Харесай

Обсъждат искането за референдум за инсинератор в ТЕЦ София

Започна разискването в столичните общински комисии на предлагането на „ Демократична България “ да се организира локален референдум за построяването на апаратура за изгаряне на отпадък в „ Топлоелектрическа централа София “. Идеята за инсинератор, който да създава RDF гориво от негодните за преработване боклуци, от няколко години е във фокуса както на общински съветници, по този начин и на екологични организации и на жители, напомня БНР.

Според групата на „ Демократична България “ точно столичани би трябвало да са тези, които да решат дали да има сходно оборудване в града и какви ще са изгодите, само че и най-много негативите от него.
Инициирането на локален референдум за построяването на апаратура за изгаряне на боклуци в „ Топлоелектрическа централа София “ и преобразуването на полученото гориво в електро- и топлинна сила, не е нова концепция. В сегашния Столичен общински съвет, групата на „ Демократична България “ още веднъж слага въпроса за разглеждане, откакто съумя да събере нужния най-малко от подписи с присъединилия се към тях самостоятелен общински консултант Борис Бонев.

Председателят на групата Методи Лалов уточни, че има две групи причини срещу плана - икономическата аргументация и опазването на околната среда. Изпълнителният шеф на " Топлофикация – София " Александър Александров акцентира преимуществата за ръководеното от него сдружение:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР