Започна националното преброяване на населението. Попълването на електронната карта на

...
Започна националното преброяване на населението. Попълването на електронната карта на
Коментари Харесай

Колко ще ни глобят, ако откажем преброяване

Започна националното броене на популацията. Попълването на електронната карта на тричленно семейство лишава приблизително 15 минути, заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на Националния статистически институт (НСИ) Диана Янчева.

В случай че имаме възрастни близки  техен родственик може да попълни въпросите вместо тях. „ Можете да преброите родителите си да вземем за пример с втора регистрация. Имейлът, от който се прави, би трябвало да е друг ”, посочи Янчева.

Преброяването е наложително за всеки. От среднощ можем да попълним данните си онлайн. Там ни чакат 75 въпроса, свързани с жилището, което обитаваме, семейството и хората в едно семейство и специалностите им. Ако адресът ни по местоживеене е друг от непрекъснатия, то би трябвало да се записваме от този, на който се намираме. Целта е да се откри действителният брой поданици на дадена територия.

Преброяването ще продължи близо месец и ще се организира в 2 стадия. Ако не успеем да попълним данните си онлайн, от 18 септември до 3 октомври ще бъдем посетени от чиновник вкъщи. Глобата при отвод да участваме в преброяването е 160лв. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР