Започна конституционната реформа – основно обяснение за съществуването на некоалицията.

...
Започна конституционната реформа – основно обяснение за съществуването на некоалицията.
Коментари Харесай

Ще променят ли депутатите Конституцията - коментар на Наталия Киселова и Борислав Цеков

Започна конституционната промяна – главно пояснение за съществуването на некоалицията. Какво се вижда от поръчките направени по време на първото четене във вчерашния ден в Народното събрание? В " Говори в този момент " тематиката разясниха преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова и юристът Борислав Цеков.

След два месеца депутатите ще вървят на изправителен, защото не съумяха да съберат гласове на първо четене, разяснява доцент Киселова.

" Нито ще отстранен служебния кабинет, нито ще бъдат толкоз лимитирани президентските пълномощия, колкото се говореше. По-скоро ще отпадне вторият мандат на основния прокурор, допускам и на висшите съдилища. Ще отпадне и тематиката за (националния) празник ".

Според нея най-големият спор ще бъде дали да се сътвори общ орган, който да управлява прокурорския и правосъдния съвет.

Предложените промени за правосъдната власт са следващият ремонт на ремонта, разяснява Борислав Цеков.

" Така се получава, когато един парламентарен артикул е създаден неразбираемо къде, без основни обществени съвещания с професионалната общественост, с гилдиите, с специалистите. През 2015 съвсем същите хора се опитваха да ни убеждават, че това е правосъдна промяна и в този момент с дребни козметики още веднъж орязват мандатите на този или оня, малко да орежем конюнктурно пълномощията на основния прокурор, преди разделиха Висш съдебен съвет на колегии, в този момент желаят да го деконструират ".

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР