Започна гласуването на предсрочните президентски избори в Азербайджан, бойкотирани от

...
Започна гласуването на предсрочните президентски избори в Азербайджан, бойкотирани от
Коментари Харесай

Започна гласуването на предсрочните президентски избори в Азербайджан

Започна гласуването на предварителните президентски избори в Азербайджан, бойкотирани от опозицията, съобщи Франс прес. Президентът Илхам Алиев ръководи с желязна ръка богата на въглеродни горива страна от 2003 година, когато наследи на този пост татко си. Няма подозрение, че той ще бъде избран отново, защото главните опозиционни партии отхвърлиха да вземат участие в изборите, отбелязва Франс прес. Според тях няма условия за демократични избори и управляващите имат желание да фалшифицират вота.

 © Българска телеграфна агенция
Опозицията разкритикува и изненадващото решение на Илхам Алиев да изтегли с шест месеца датата на изборите. Смята се, че тази маневра разрешава съкращаване на предизборната акция и пречи на опозицията да вземе ограничения против фалшификациите.

Управляващата партия " Нов Азербайджан " отхвърля тези рецензии и твърди, че гласуването ще бъде заслужено и всички претенденти са равнопоставени. Но макар че против 56-годишния Алиев се съревновават седем претенденти, нито един от тях не е същински прочут на азербайджанските гласоподаватели, не е водил предизборна акция.

Според опозиционните водачи тези претенденти са били определени от ръководещите, с цел да основат заблуда за конкуренция на избори, резултатът от които е авансово решен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР