Заплетена мрежа от автентични“ страници във Facebook всъщност се управлява

...
Заплетена мрежа от автентични“ страници във Facebook всъщност се управлява
Коментари Харесай

ФИНАЛ: Ванина Колева пое на Бойко фейсбука, Жоро Тръбата ѝ се подиграва, защото е аут

Заплетена мрежа от „ достоверни “ страници във Фейсбук в действителност се ръководи и финансира от ГЕРБ, разкрива вестник „ Капитал “. Подходът е друг, само че наличието – сходно и ориентирано против „ Продължаваме промяната “.

Според данните цифровата активност на партията на Бойко Борисов се управлява от компанията „ Лонгрийч “. Тя изкупува известни фейсбук страници и ги префасонира в страници с нападателно наличие против съперници на ГЕРБ.

За образец са дадени страниците „ Хер Флик “, „ Баче Кики “, „ Мишел от Съпротивата “. Някои от тях в предишното са били основани за откровена агитация в възхвала на Слави Трифонов.

Онлайн „ спецовете “ на ГЕРБ „ стъпват “ върху към този момент събраните лайкове и почитатели и построяват напълно друг пропаганден модел – прослава на Бойко Борисов, рутене на Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев, водачите на „ Демократична България “.

Повечето от тези страници са анонимни и копират фотоси и текстове на одобрени медии. Препубликуват се непосредствено фотоси и видеа без да е желано съответното разрешение от първоизточника, а от време на време и без да се цитира.

Снимките и разкритията се извеждат в друг подтекст, заостря се половото наличие (най-вече в сюжета с Кирил Петков и Лена Бориславова), вклиняват се директни обиди към съперниците на Борисов.

Реклама

По данни на „ Капитал “ мрежата се ръководи от кръг от хора към някогашната пиарка на Красен Кралев, близката до Бойко Ванина Колева. Днес тя била „ по-високо в партийната подчиненост “, каквото и да значи това.

За Колева се знае, че ръководи импровизирано и близкия до ГЕРБ уебсайт „ Трибюн “, благосъстоятелност на Красен Кралев. По незнайни аргументи обаче името й не може да бъде намерено в публицистичното каре.

Narod.bg пръв разкри, че Ванина Колева е изключително доближена до водача на ГЕРБ. Факт е, че Колева може да бъде разпозната в непосредственото обграждане на Борисов по време на обиколките му из страната.

Според обявата в неофициалния цифров отдел за черен пиар към ГЕРБ влизали и общинският консултант Димитър Вучев, Кристиян Шкварек и приятелката му Виктория Вировска.

И един любопитен подробност – в анонимната страница „ Мишел от Съпротивата “ се появила закачка с политическия коментатор Георги Харизанов, до неотдавна медиен съветник в ГЕРБ. В отговор той коментирал: „ А Анинав Авелок по какъв начин е, по какъв начин кара лятото? “, заигравка с противоположното изписване на името на Ванина Колева, което тя употребява за своя Фейсбук акаунт.

Факт е, че Жоро Тръбата се е дръпнал от медийните платформи на ГЕРБ, евентуално тъй като там към този момент еднолично се слуша само думата на Ванинчето Колева, а той е пъхнат в ъгъла, където му е мястото.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР