Запазват се политиките от бюджета през 2022 г. Консолидирана фискална

...
Запазват се политиките от бюджета през 2022 г. Консолидирана фискална
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Финансовият министър разкрива какво е състоянието на бюджета

Запазват се политиките от бюджета през 2022 година Консолидирана фискална стратегия е на остатък от 989 млн. лв.. Това не значи, че ще приключим на остатък. Това съобщи служебният министър на финансите Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси по време на брифинг, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Очакванията ни са закона за 2022 недостиг, гласуван със Закона за бюджета. В приходната част чакаме да имаме остатък от 250 млн. лв.. 50 млн. лв. по налозите върху приходите на физическите лица. Имаме растеж на постъпленията на НЗОК. В Митниците също е добра събираемостта, по тази причина чакаме приходната част да бъде изпълнена на плюс, регистрира тя.

Очакваме спестовност от 1 милиарда лв. в финансовите разноски, което се дължи на постъпленията по Плана за възобновяване и устойчивос, сподели още служебният финансов министър.

В Бюджет 2022г. Дефицитът е 4,2% от Брутният вътрешен продукт на касова основа. Очакваният недостиг в края на годината ще е 3,4% от Българска социалистическа партия. Нашият недостиг е 4, като размер от страните в Европейски Съюз.

Към момента сме поели дълг от 7 милиарда лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР