Запасите от резервни части за електроразпределителната мрежа на Украйна се

...
Запасите от резервни части за електроразпределителната мрежа на Украйна се
Коментари Харесай

Украйна в мрак. САЩ обявиха незабавна помощ

Запасите от аварийни елементи за електроразпределителната мрежа на Украйна се изчерпват на фона на продължителните съветски обстрели и европейски компании са били помолени незабавно да дарят непотребните си комплекти, с цел да оказват помощ на страната да преживее зимата, написа английското издание “Гардиън “.

Миналата седмица в цялата страна имаше спирания на електрозахранването с дълготрайност 48 часа или повече след нова вълна от съветски ракетни офанзиви, ориентирани против електроцентрали и подстанции, показва вестникът. Спешната акция за доставка на аварийни елементи за Украйна се координира от европейски търговски орган в опит да се попречи на съгласуваните съветски опити за накъсване на украинската мрежа “на дребни изолирани единици ” посредством заличаване на нейните електрически подстанции. Въпреки че към този момент са проведени 37 колета, не е ясно дали има задоволително комплекти, с цел да се поддържа електроразпределителната мрежа на Украйна и това провокира апел за повече дарения и нараснало безпокойствие измежду западните съдружници на страната, разяснява “Гардиън ”.

Правителството на Байдън ще отпусне 53 милиона $ за възобновяване на развалената електрическа мрежа на Украйна, написа в. “Вашингтон пост ”. Но обещанията за незабавна помощ за цялостното стартиране в употреба на украинската енергийна система може да се сблъскат с компликации, като се има поради дефицита в международен мащаб на съществени елементи като да вземем за пример трансформатори, предизвестява “Вашингтон пост ”. Някои страни, подкрепящи Украйна, разполагат с енергийни системи с детайли, които са несъвместими с украинската, до момента в който други страни надали биха желали да се разделят със личните си аварийни елементи. Не е ясно и по какъв начин новото съоръжение, откакто бъде конфигурирано, може да бъде предпазено от съветски офанзиви, разяснява столичното издание. Въпреки че Съединени американски щати и други страни бързат да дават на Украйна спомагателна техника за противовъздушна защита, публични представители признават, че не е допустимо цялата страна да бъде предпазена от съветските удари.

На фона на украинските предизвестия, че Москва приготвя нова вълна от удари по нейните енергийни централи, съветските сили укрепват отбранителните си линии в Южна Украйна, написа в. “Ню Йорк таймс ”. Предупреждението за нови инфраструктурни офанзиви пристигна, откакто Институтът за проучване на войната, изследователска група, основана във Вашингтон, в неделя разгласява собствен отчет, в който също по този начин твърди, че сателитни фотоси демонстрират, че съветските сили копаят окопи и издигат противотанкови заграждения на източния бряг на река Днепър против град Херсон, показва изданието. Реките в Украйна са се оказали голямо затруднение и за двете страни в спора, като опитите за прекосяването им постоянно са поставяли военните в уязвими позиции, разяснява “Ню Йорк таймс ”. Анализатори настояват, че всеки координиран опит на украинските сили да пресекат Днепър най-вероятно ще би трябвало да бъде предшестван от продължителна подготовка.

Войната в Украйна измества Черно море от периферията на НАТО в центъра на събитията, написа в. “Уолстрийт джърнъл ”. Много политици и геополитически стратези в Съединени американски щати и Европа споделят, че е належащо да му бъде обърнато повече внимание, разяснява изданието. Във Вашингтон обаче държавното управление на Байдън се колебае дали да противодейства на Русия в Черно море, частично заради опасения за ескалация на спора или че случай в намерено море може да въвлече Съединени американски щати или НАТО във войната, споделят американски чиновници.

Преди войната страните от НАТО, които не граничат с морето, постоянно патрулираха в неговите води, само че през февруари нито една от тях нямаше кораби там, показва “Уолстрийт джърнъл ”. Тази обстановка беше замразена от решението на Турция при започване на войната да затвори пролива сред Средиземно и Черно море за всички военни кораби, които не са основани в черноморско пристанище. Този ход, позволен от Конвенцията от Монтрьо от 1936 година, пречи на Русия да вкара в Черно море спомагателни военни кораби. Но той също по този начин пречи на множеството страни от НАТО да разположат военни кораби в Черно море. Някои членове на Конгреса са разкритикували Белия дом и Пентагона, че не са трансферирали кораби в морето, преди Турция да ограничи достъпа, изключително откакто Вашингтон е имал съществени разследващи данни, че Русия ще нахлуе в Украйна, написа американският вестник.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР