Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония. Това се

...
Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония. Това се
Коментари Харесай

Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония

Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония.

Това се е случило на финала на мероприятието в село Вевчани, когато обичайно се палят маски, написа локалната телевизия Алсат, съобщи Нова телевизия.

Знамето на Бугарија запалено во Вевчани - стигна реакција од Захариева
— TV21 (@TV21HD)
Според кмета на селото напрежението измежду участниците в карнавала е ескалирало поради мощното наличие на полиция. Такова е имало, защото провеждането на фестивала е било неразрешено, само че жителите на селото са се самоорганизирали.

Денеска продолжи традиционалниот Вевчански карневал откако през вчерашния ден полицијата ги растера граѓаните заради прекршување на ограниченията за групирање на јавен шир.
Ви пренесуваме дел од денешната атмосфера
— Радио МОФ (@RadioMOF)
Външното министерство на България взе отношение:

По мотив медийните изявления за изгорено българско знаме в село Вевчани в Република Северна Македония, вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския дипломат в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред държавното управление на Република Северна Македония мощното ни отвращение от този вандалски акт.

В известието се показва, че дипломат Ангелов към този момент е направил изострен вербален демарш в Министерство на външните работи на Република Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР