Западът се нуждае от Украйна само като геополитически таран срещу

...
Западът се нуждае от Украйна само като геополитически таран срещу
Коментари Харесай

Захарова: Украйна е нужна на Запада само като таран срещу Русия

Западът се нуждае от Украйна единствено като геополитически таран против Русия. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в оповестен коментар за резултатите от съвещанието на Европейския съвет, извършено в Брюксел на 24-25 март, съобщи БелТА.

„ Резултатите от съвещанието на Европейския съвет, извършено взаимно с управлението на Съединените щати, за следващ път потвърдиха, че Украйна – напълно следена от Вашингтон и превзета от русофобия – е нужна на груповия Запад единствено като геополитически таран против Русия. “, се споделя в коментара.

" За задачата на украинските неонацисти се дават пари, оръжия и муниции, с които те не престават да убиват цивилни. Уверени са в взаимност и безусловна поддръжка. А разрушените от неонацисти градове, чиито поданици бягат от тях в мазетата, са оповестени за „ бастиони “ на свободата и европейските полезности ", написа Захарова.

" В същото време към момента не са оправдани изчисленията на киевските управляващи, че нападателната антируска политика, която организират с възторг, ще обезпечи ускорено приемане на „ членска карта “ в Европейския съюз. Въпросите за европейската вероятност на Украйна непроменяемо са последвани от учтиви извинения ", продължава тя.

Представителят на съветското външно министерство назова опитите на водачите на Европейски Съюз да поемат ролята на бранители на интернационалното право, като обвинят Русия, че го нарушава, за изключително неуместни.

„ Нека си напомним поредицата от военно принудени „ филантропични интервенции “, подхванати от западните страни в заобикаляне на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в някогашна Югославия, Ирак, Либия и Сирия, както и дългите години на игнориране на геноцида, проведен от Киев в Донбас “, сподели тя.

„ Що се отнася до „ военни закононарушения “, от 2014 година насам Следственият комитет на Русия към този момент е образувал стотици наказателни каузи против военнослужещи от въоръжените сили на Украйна и националните батальони за зверствата, които те направиха против цивилни жители в Донбас ", продължи още говорителката.

„ В същия ред – апелите на членовете на Европейски Съюз към Русия за обезпечаване на филантропични коридори в Украйна. През последните седмици съветското министерство на защитата всекидневно отваря такива коридори за излизане както на цивилното население, по този начин и на украински военни, които са поставили оръжие, и то в разнообразни направления “, се напомня в изказването.

Мария Захарова акцентира, че до момента в който заявява подготвеност за нови антируски ограничавания, Брюксел не помни да добави, че приемането им ще бъде от изгода единствено за Съединените щати, които печелят от приключването на капитали от Европейски Съюз, увеличението на доставките на своите оръжия и полутечен природен газ за европейските пазари на страхотни цени.

" Брюкселските чиновници с дейностите си на процедура подкопават стопанската система на страните от Европейски Съюз, от чиито действителности са откъснати ", сподели тя.

" Обричат редовите европейци на провал на обществено насочените стопански модели, живот в изискванията на високи цени на електрическата енергия и горивата, редуциране на обществените заплащания в интерес на военните бюджети, галопираща инфлация и всеобща безработица ", продължи Захарова.

„ Що се отнася до решението, взето след резултатите от Европейския съвет за „ възобновяване на демократична Украйна “ и основаване на специфичен фонд за тази цел, ние го считаме за закъсняло. Извършен е противоконституционен държавен прелом, следствията от които страната и съседите й жънат за девета поредна година ", безапелационна бе тя.

" Сега е време за решителни ограничения за денацификация и демилитаризация на Украйна, подхванати от въоръжените сили на Руската федерация. Ние сме уверени, че след техните резултати украинският народ ще се върне към мирния и добросъседски път на развиване ", съобщи тя.

" Европейският съюз, както и западните му сътрудници, занапред би трябвало да осъзнаят трагичните последствия от изпомпването на пари и оръжия към нападателен неонацистки режим в центъра на Европа “, заключи формалният представител на съветското външно министерство.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР