Заобиколени сме от клишета, от идеи за това кое е

...
Заобиколени сме от клишета, от идеи за това кое е
Коментари Харесай

Всички казваме тези лъжи, но трябва да спрем веднага!

Заобиколени сме от клишета, от хрумвания за това кое е вярно и кое не. Много от тях считаме за правилни. Реално видяно обаче сме много надалеч от истината. И точно фактът, че одобряваме тези изтъркани неистини за истина, ни дърпа надолу непрекъснато, написа Obekti.bg.
Ето за какво в идващите редове ще ви представим следващата забавна публикация на професионалния „ лайфхакер “ Марк Черноф, която ще ни помогне да се надигнем лице в лице с евентуално рисковите неистини, които не преставаме да си повтаряме.

Лъжа номер 1: Да си самичък значи да си уединен

„ Сам” не постоянно значи уединен. „ Връзка” пък не е равнозначна безусловно постоянно на благополучие. Да бъдеш самичък в никакъв случай няма да провокира толкоз самотност, колкото връзка с несъответствуващ човек. Ако нещата не се случват вярно, вземете си отмора и прекарайте с най-важния човек – теб. Открийте първо себе си! Оценете личното си достолепие. И идващият път, когато попаднете в потъваща връзка, ще бъдете готови да изплувате безвредно.

Лъжа номер 2. Щастието идва, когато имате всичко, което желаете – с цел да бъдете щастливи не значи, че не заслужавате повече. Означава, че сте признателни за това, което имате и сте търпеливи за това, което ви следва. Понякога сме толкоз вглъбени в нещо огромно, че постоянно забравяме дребните неща, които дават магията на живота. За това бъдете признателни за всичко,което имате през днешния ден. Това са положителните остарели времена, които ще ви липсват през идните години.

Лъжа номер 3. Болката е нещо, което можем да забележим – в никакъв случай не подценявайте болката на индивида, тъй като почтено, всеки се бори с нещо. Някои хора просто прикриват по-умело възприятията си от други. Не знаете какво има зад затворената врата. Да осъждате хората е ненужно губене на време и сила. Ако имате време да съдите останалите хора имате прекомерно доста свободно време. Стъпете крепко на земята и свършете нещо свястно.

Лъжа номер 4. Животът би трябвало да бъде тъкмо избран – Просто да чувстваш това, което чувстваш и да се справяш с него почтено и намерено – това може да бъде извънредно потребно. Ние постоянно имаме свободата да избираме по какъв начин желаеме да отговорим на нещата, които животът ни сервира. Нека оставим настрани мислите какъв би трябвало да бъде животът, и да прегърнем същинския живот, който се пробва да си проправи път в съзнанието ви. Променете това, което можете да измененията, променете мислите си за това, което не можете да измененията и продължете напред в мир със себе си.

Лъжа номер 5. Вие би трябвало да се развивате по избран метод – Когато спрете да се сравнявате себе си с други разновидности на себе си, същински или въображаеми; и когато спрете да се сравнявате с други хора, същински или въображаеми; тогава ще постигнете вътрешен мир, който е същински, а не утопичен.

Лъжа номер 6. Малцина имат привилегията да живеят прелестен живот – в случай че всяка заран се будите, и си казвате: „ Да, през днешния ден ще бъде страховит ден.” И всеки следобяд намерите причина да кажете: „ Да, през днешния ден е прелестен ден”. И всяка вечер намерите причина да кажете: „ Да, през днешния ден беше страховит ден”. Така някой ден, след доста години ще се обърнете обратно, ще се усмихнете и ще кажете: „ Да, аз живях страховит живот”

Лъжа номер 7. Трудните времена са ненужни – Понякога нещата би трябвало да се объркат, с цел да станат верни. Понякога би трябвало да оставите неверните хора да излязат преди верните да влязат. Понякога би трябвало да се почувствате слаби, с цел да разберете какво в действителност значи да сте мощни. Понякога би трябвало да се почувствате по-разбити, с цел да осъзнаете, че в никакъв случай няма да се пръснете. Понякога би трябвало да се срещнете с доста хора, които харесвате, с цел да откриете този, който обичате. Понякога би трябвало да вземете положителното дружно с неприятното, знаейки, че всичко е един житейски урок.

Лъжа номер 8. Ако си мощен, не изпитваш болежка – в реалност, мощните хора изпитват болежка, одобряват я, учат се от нея и не престават напред посредством нея. Всичко, което се желае, с цел да бъдете смели е да поискате спиране, да пролеете една две сълзи, да се прочистите, след което да се върнете още веднъж на бойното поле и да се биете по този начин, като че ли в никакъв случай не сте се борели преди.

Лъжа номер 9. Може да симулирате – почувствайте любовта преди да кажете „ Обичам те”. Почувствайте благодарността преди да кажете „ Благодаря”. Почувствайте състрадателност преди да кажете „ Съжалявам”. Почувствайте свободата преди да кажете „ Прощавам ти”. Когато го усетите преди да го кажете, ще ви спести доста думи и ще отиде право в сърцето на вашата връзка.

Лъжа номер 10. Мечтаенето е загуба на време – Най-големите дарове са тези невидими за очите, само че усетени надълбоко със сърцето. Това което можем да забележим в действителност е дребна част от това, което е допустимо. Въображението е да погледнете под повърхността - да си визиите това, което е от значително значение, само че невидими за окото. Някъде, нещо необикновено чака да бъде намерено, просто фантазиите ви би трябвало да са задоволително огромни, с цел да го откриете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР