Заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България Георги Свиленски

...
Заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България Георги Свиленски
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Притесняват се Борисов да не се самоунижи, ако дойде в Народното събрание

Заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски изрази мнение, че щом Борисов не желае да се яви в Народното събрание, с цел да показа Плана за възобновяване, очевидно се тормози, че не може да го показа.

„ Оправданията на Борисов към този момент българските жители би трябвало да ги схванат – този човек желае да унижава, да употребява депутати, министри и българските жители, с цел да съществува по-дълго време във властта. Той би трябвало да реши дали да идва, само че с решение на Народното събрание той е длъжен да пристигна. Сега гадаем дали той ще пристигна, или няма “, разяснява Свиленски в утринния блок на " Нова телевизия ".

„ Искаме Борисов да пристигна в Народното събрание както е по Конституция и да показа Плана за възобновяване. Разбирам терзанията му, евентуално не може да го показа. През всичките години, когато сме го викали в Народното събрание, постоянно ни е обяснявано, е това не е от неговите пълномощия. Може би се тормозят в този момент да не се самоунижи “, добави той.

„ Той сега е ръководещ. Всички други партии още не са ръководещи, тъй като нямаме ръководещо болшинство все още. Ние сме внесли нашите законопроекти и цели. Чакаме да бъде признат правилникът и всичко ще тръгне както му е реда. Нека да се подредя нещата. Няма смисъл да се поставя каруцата пред коня. Всички диалози, които ще водим, ще бъдат обществени. Няма да има заприказва и сделки. Трябва да се построи работещо държавно управление и то да се заеме с най-важните за обществото законопроекти, да ги одобри и по-късно да се взема решение дали да се върви на нови предварителни избори, или ще продължава да работи, до момента в който обстановката разрешава ", съобщи Свиленски.

„ Официални контакти със Слави Трифонов не сме имали. Ние сме декларирали поддръжката си против условия. Мисля, че те ще бъдат признати, с цел да получат нашата поддръжка, което мисля, че ще е в полза на жителите “, добави Свиленски.

По думите му Българска социалистическа партия не би подкрепила предлагането за партийна дотация от 1 лев, тъй като не желаят да хвърлят политическите партии в ръцете на задкулисието и олигархията. Свиленски съобщи, че Българска социалистическа партия продължава да поддържа концепцията за промяна на основния прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР