Заместник-председателят на Националния борд по туризъм (НБТ) д-р Мартин Захариев

...
Заместник-председателят на Националния борд по туризъм (НБТ) д-р Мартин Захариев
Коментари Харесай

Мартин Захариев се изповяда ще става ли министър на Габриел

Заместник-председателят на Националния ръб по туризъм (НБТ) доктор Мартин Захариев заяви в изявление за Българска национална телевизия, че не е получавал покана за поста на министър на туризма в проектокабинет на Мария Габриел. Преди дни НБТ пусна намерено писмо до Габриел, с което я прикани да обмисли кандидатурата на Захариев, като представител на авторитетната браншова организация.

Самият Мартин Захариев посочи, че има самочувствието за този пост, тъй като има поддръжката на доста организации. Смята, обаче, че експертно държавно управление с небосвод от една година няма да може да направи действителната промяна, от която се нуждае бранша.
-->
" Средата е доста враждебна. Големи промени в туризма в този момент не могат да се създадат. Хоризонтът на това експертно държавно управление, в случай че е единствено една година, това не е задоволителен период за устойчива промяна в бранша, от каквато той се нуждае. Защото това е бранша, който генерира 10% от Брутният вътрешен продукт на България.

Аз седнал съм на твърдата, кардинална позиция, че няколко бранша би трябвало да имат хигиенична отдалеченост от политиката, тъй като тя е деструктивна за тях - това са туризма, това е спорта, културата, високите технологии, машиностроенето и така нататък Защото това са браншове - някои от тях образуват българската еднаквост - изключително културата и туризма, те са нашето ДНК. Всеки досег на политиката до нас, до пушека на барута от политическите войни, е деструктивно, както вътре в България, по този начин и два пъти по-лошо, видяно извън от света ", уточни Захариев.

Той изрази възторженостти към настоящия екип, който управлява Министерство на туризма отпред с Илин Димитров. По думите му в тази комплицирана обстановка те са изпълнили не на 100%, а на 110% % упованията към тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР