Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев се срещна с председателя

...
Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев се срещна с председателя
Коментари Харесай

Заме.-министър Георгиев се срещна с председателя на Камарата на депутатите в Италия

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев се срещна с ръководителя на Камарата на депутатите в Италианския парламент Роберто Фико.

На срещата бяха разисквани тематики от европейския дневен ред, съветската инвазия в Украйна, както и развиването на двустранните връзки сред Италия и България.

„ България има непоколебима позиция в поддръжка на Украйна, войната би трябвало да бъде прекъсната неотложно “, посочи заместник-министър Георгиев. България поддържа глобите на Европейски Съюз, като единствения политически инструмент, който може да окаже напън върху съветската страна.

Събеседниците обмениха отзиви за опциите за диверсификация на енергийните източници и прекосяване към „ зелена сила “. Беше разискван капацитетът на съдействие в енергийния бранш. Внимание бе отделено на Коридор 8. Проектът е от геополитически и стопански интерес както за двете страни, по този начин и за целия район.

Събеседниците разискаха европейската интеграция на Западните Балкани. „ България поредно поддържа присъединението към Европейски Съюз на всички страни от района. Необходими са гаранции – за осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, в това число в дълготраен проект, както и конституционни гаранции за правата на българите в Република Северна Македония “, акцентира заместник-министър Георгиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР