Един милион българи стягат куфарите и тръгват на път следващата

...
Един милион българи стягат куфарите и тръгват на път следващата
Коментари Харесай

Един милион българи стягат куфарите за празниците

Един милион българи стягат куфарите и потеглят на път идната седмица. Вероятно и за Венеция. Туроператорите регистрират взрив на пътуванията поради многото почивни дни към Великден и Гергьовден, оповестява.

По-голяма част от почиващите избират Черноморието, въпреки че към момента е хладно за плаж.

От пътуващите българи 850 000 избират да останат у нас, други 150 000 ще посрещнат празниците в чужбина.

„ Около 300 000 ще бъдат туристите в страната в разнообразни форми и места за настаняване. Това, което е най-търсено е спа и уелнес. Съответно хотелите, които са отворени по Черноморието, търсят се къщи за посетители и вили ”, сподели Румен Драганов от Институт за разбори и оценки в туризма.

Хотелиерите по Черноморието вършат генерална подготовка преди летния сезон.

Над 70% от местата за настаняване ще отворят за Великденските празници. Имат подготвеност, подготовката върви с цялостна пара. От сектора показват, че цените на морето стартират от 100-120 лв. на човек за нощувка. Отчитат леко повишаване при all inclusive пакетите, тъй като храната е най-голямото перо от бюджета.

„ Очаква се да има едно завишение от порядъка на 10-15% на цените по отношение на предходната година ”, прибавя Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци.

И хотелиери в Банско се пробват да притеглят туристи по празниците тази пролет, въпреки че снегът се топи.

Последният отчет за пътувания от Пощенската работа на Англия подрежда страната ни на седмо място по досегаемост за туристите с дневен бюджет от 143 лева Сред по-евтините дестинации са Япония, Португалия и Египед.

 „ По-евтино от България никой не може да откри ”, акцентира Драганов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР