Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски заяви в

...
Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски заяви в
Коментари Харесай

Полша настоя, че има право да изисква военни репарации от Русия

Заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски съобщи в изявление за локално радио, че Варшава имала " абсолютно " право на репарации от Русия за вреди, нанесени по време на Втората международна война.

По думите му тази тематика трябвало да се повдига непрекъснато, защото тя нямала отминалост.

Дипломатът също по този начин изтъкнал, че в актуалната политическа обстановка всеки опит за реализиране на съглашение с Москва е обвързван с редица компликации.

По-рано водачът на полската ръководеща партия " Право и правдивост " Ярослав Качински изрази мнение, че Москва, сходно на Берлин, е длъжна да изплати обезщетения на Москва за вредите във Втората международна война.

В последно време сред Полша и Русия се развихри изострен спор във връзка Втората международна война. Руснаците упрекнаха Полша, че е била в сговор с нацистка Германия и също носи отговорност за експлоадирането на войната.

От своя страна полските управляващи неколкократно подчертаваха, че Съюз на съветските социалистически републики на Сталин (чрез пакта " Рибентроп-Молотов " ) е виновен дружно с Германия на Хитлер за експлоадирането на най-кръвопролитния спор в човешката история. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР