Тези танкове са пример за стратегията на Русия за използване

...
Тези танкове са пример за стратегията на Русия за използване
Коментари Харесай

The National Interest: Руският основен боен танк Т-72: Защо все още може да е най-добрият на земята

Тези танкове са образец за тактиката на Русия за потребление на рентабилни, лесни за поддръжка и всеобщо създавани бронирани машини във войната
Руският главен военен танк Т-72, ​​основна част от руската епоха, е осъвременен до разновидността Т-72БМ3, с цел да се опълчи на западните танкове в Украйна, оповестява. Представен през 2017 година, T-72BM3 предлага усъвършенствания като гладкоцевно оръдие 2A46M-5-01, усъвършенствано оптично съоръжение и пасивна динамична отбрана Relikt, което го прави по-евтин, само че доста ефикасен спрямо T-90 и T-14 Armata.

С над 120 единици, доставени на Беларус през 2020 година и повече, които се модернизират, T-72BM3 е надъхан да играе сериозна роля в напъните на Русия за бързо разрешаване на спора в Украйна.

Тези танкове са образец за тактиката на Русия за потребление на рентабилни, лесни за поддръжка и всеобщо създавани бронирани машини във войната.

Както писах на   тези страници по-рано, съветският главен военен танк (MBT) Т-72 може да е най-хубавият танк в света. В употреба е от руската ера. Има голям брой повторения на това транспортно средство. T-72 се експлоатира от голям брой страни, което го прави извънредно скъпа стока за руснаците.



Една такава рационализация стартира през 2014 година Тази  модернизация  щеше да придвижи Т-72 в идващия половин век софтуерно. Целта на Русия беше главно да направи танк, който да е софтуерно съпоставим с ОБТ Т-90, само че на по-евтина цена.

Известни като T-72MB3, първите единици от тази осъвременена платформа бяха  поставени  в съветските Западен и Южен военни командни окръзи през 2017 година Още 120 единици бяха доставени на дългогодишния съдружник на Русия и комшия Беларус през 2020 година

Днес, до момента в който войната в Украйна бушува и западните народи от НАТО не престават да вкарват от ден на ден бронирани системи – по-специално  германските  танкове Leopard-2  и американските танкове Abrams – в спора против Русия, руснаците взеха решение да вземат нещата в свои ръце. Виждате ли, Т-72, ​​които не са осъвременена форма, съумяха да се бият в Украйна. Но  много  от тях са унищожени.

Междувременно по-модерните и  скъпи танкове Т-90  се показаха извънредно в борба за руснаците. Междувременно прехваленият  Т-14 Армата  е толкоз сензитивна и скъпа система, че руснаците изцяло изтеглиха този MBT от последващо потомство от бойното поле.

За да се преборят с възходящата опасност от западни танкове в Украйна, руснаците се  захванаха  с модернизацията на своя T-72MB3. Това е по този начин, тъй като даже с всичките им усъвършенствания, T-72MB3 към момента е по-евтин от T-90 или T-14. В същото време е по-ефективен от истинската платформа Т-72.

По този метод T-72MB3 е всеобщо създаден, елементарен за поддръжка, високоефективен в борба и може елементарно да превземе враговете си, които евентуално ще разположат по-сложни, по-малко на брой и по-трудни за подмяна танкове против техните сили.

Евтиното и елементарно нормално печели надпреварата - изключително във война. Руснаците са разрушили тъкмо този код. Американците и техните съдружници, за жалост, наподобява вървят по противоположния път. В един миг тези неприятни избори ще настигнат Запада. Може би към този момент са в Украйна.

Миналият месец руснаците пуснаха забавно видео на техните по-стари Т-72, ​​влизащи във фабриката за надграждане до вид MB3. Оръдието на по-старата платформа е отстранено и сменено с ново  гладкоцевно оръдие 2A46M-5-01  с усъвършенствана система за стабилизиране. Инсталирана е нова оптична екипировка дружно със  система за пасивна динамична отбрана Relikt , което прави по-новия T-72MB3 в действителност страховита мощ.

Монтирани са осъвременена кула, защитни странични екрани и мотор V-92S2F с мощ 1130 конски сили. Направени са спомагателни модификации на пистата на танка. Това евентуално е инженерен отговор на отрицателния опит на екипажите на танкове Т-72, ​​издържащи на ужасната тиня на напоените с кръв бойни полета на Украйна.

Докладите към този момент бяха публикувани от фронтовата линия, че Т-72БМ са били видяни да обикалят в Южна Украйна. С новата съветска атака в ход е вероятно  тези части  да бъдат притиснати към фронтовата борба. Руското държавно управление евентуално желае да позволи войната допустимо най-бързо през идната година. Така че те ще се нуждаят от всяка налична единица, с цел да служат.

T-72BM ще бъде обект на доста дейности през идващите няколко месеца.

Противно на известията, Русия нито е мъртва, нито античната нация е изгубила войната в Украйна. Точно противоположното, за жалост. Появата на Т-72БМ е различен образец за това какъв брой неверни са били тези прогнози на западните елити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР