Заместник-министърът на външните работи на Иран по политическите въпроси Сейед

...
Заместник-министърът на външните работи на Иран по политическите въпроси Сейед
Коментари Харесай

Напрежението се повишава! Иран ще започне от утре обогатяване на уран до 60%

Заместник-министърът на външните работи на Иран по политическите въпроси Сейед Аббас Аракчи съобщи във вторник, че от на следващия ден страната ще стартира да обогатява уран до 60%.

Говорейки за иранската организация IRNA, Аракчи сподели, че Иран е уведомил Международната организация за атомна сила (МААЕ) за новото развиване. Освен това той съобщи, че в нуклеарното оборудване в Натанз ще бъдат въведени в употреба още 1000 центрофуги, които бяха развалени по време на случай в неделя, който иранското държавно управление осъди като " терористична офанзива ".

По-рано през седмицата Иран съобщи, че случаят с Натанз няма да попречи на програмата му за обогатяване на уран, като в това време упрекна за случая Израел, заявявайки, че " ще има ответни ограничения и отговор на територията на агресора ".

Аракчи направи известието си във Виена, където на следващия ден би трябвало да се състоят още един кръг от договаряния по отношение на присъединението на Иран назад към Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPA), прочут още като иранската нуклеарна договорка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР