Заместник-министърът на туризма Павлин Петров присъства на церемонията по откриването

...
Заместник-министърът на туризма Павлин Петров присъства на церемонията по откриването
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлин Петров взе участие в откриването на фестивал Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив

Заместник-министърът на туризма Павлин Петров участва на церемонията по откриването на десетото юбилейно издание на фестивала Дефиле " Вино и гурме " в Пловдив. Традиционно, събитието се организира в Стария град на Пловдив, а заместник-министър Петров поздрави уредниците на фестивала, за който може да се твърди, че е измежду емблематичните за града под тепетата.

„ Скъпи уредници, за годините, в които влагате своите старания, хъс, познания и обич в организирането на този към този момент обичаен фестивал, доказахте, че у нас има прелестни условия за развиването на кулинарен и винен туризъм ", сподели заместник-министърът на туризма Павлин Петров. Той се обърна към представителите на локалната власт, Съвета по туризъм и формалните лица и посетители.

Заместник-министърът посочи също, че наред с другите типове туризъм - като СПА, уелнес и морски, с които към този момент сме добре познати, страната ни поставя големи старания да се наложи и като място, което предлага неповторимо преживяване и за кулинарните сетива. Именно поради това, фестивали като Дефиле " Вино и гурме " в Пловдив са извънредно нужни, уточни той.

„ Страната, културата и историята ни са непроменяемо свързани както с напитката на боговете, по този начин и с невероятната храна. Вековните сортове вино, плътният и кондензиран усет и невероятният рубинен цвят описват историята на нашите предшественици, а както знаем доста добре, тя прелестно се добавя с неповторимата българска кухня ", акцентира още заместник-министър Петров.

В рамките на трите дни на десетото юбилейно издание на Дефиле " Вино и гурме " в Пловдив, 16 местоположения в Стария град ще се трансфорат в сцена за 55 участници. 43 от тях са винопроизводители, а 12 - производители на храни и артикули.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР