Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва в 107-та среща на

...
Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва в 107-та среща на
Коментари Харесай

107-а среща на Борда на ЕТК в Малта

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева взе участие в 107-та среща на Борда на шефовете на Европейската туристическа комисия (ЕТК). Събитието се състоя в Малта и беше намерено с одобрение от министъра на туризма на островната страна Клейтън Бартоло.

По време на срещата бяха разисквани политики по отношение на туризма и климатичните промени. Основна тематика на полемиката бе задълбочаването на връзките сред ЕТК и Европейската комисия. Сред първите взаимни начинания, по които двете институции ще работят, е създаване на проект за деяние за битка с климатичните промени и битка с техните последици.

Европейската туристическа комисия пое ангажимент да подкрепи държавите-членки при въвеждането на проекта за поддръжка на туристическата промишленост. Заместник-министър Георгиева поддържа концепцията и съобщи, че България прави оценка напъните и ще бъде част от взаимния план за по-устойчив туризъм.

Сред тематиките, дискутирани на най-високо европейско равнище, беше организацията на идното събитие  Destination Europe Summit 2023, което ще се организира в първата седмица на юли с присъединяване на Тиери Бретон – еврокомисар за вътрешния пазар.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР