Комисията по външните работи към Камарата на представителите на Конгреса

...
Комисията по външните работи към Камарата на представителите на Конгреса
Коментари Харесай

САЩ ще ограничат износа на изкуствен интелект за Китай

Комисията по външните работи към Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати се опълчва на вероятното потребление на американски технологии за (ИИ) от Китай. С голямо болшинство те гласоподаваха за приемане на законопроект, който ще даде на администрацията на президента на Съединени американски щати повече благоприятни условия за ограничение на износа на ИИ.

За това оповестява Reuters.

Законопроектът, подсилен както от републиканците, по този начин и от демократите, ще даде пълномощия на Министерството на търговията във връзка с ограничението на износа на ИИ и предотвратяването на съдействието на Съединени американски щати с планове, считани за " застрашаващи националната сигурност ".

" Нашите водещи компании, занимаващи се с разработка на изкуствен интелект, могат непреднамерено да подтикват софтуерния напредък на Китай, разширявайки неговите военни и злонамерени упоритости ", счита ръководителят на комитета Майкъл Маккол. " Този закон има за цел да отбрани сензитивните технологии и да предотврати попадането им в непознати ръце ".

Това събитие отразява по-широката тактика на Съединени американски щати за противопоставяне на китайския прогрес в достиженията в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР