Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от
Коментари Харесай

Цолов на полпозишън в спринтовото състезание в Монако

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов ще започва от полпозишън в спринтовото съревнование в в събота. Той се класира шести в своята квалификационна група „ Б “ и общо 12-и в общото класирането. Тъй като полпозишънът за главното съревнование отиде при италианеца Габриеле Мини от група „ А “, 12-ото място обезпечи на българина първа позиция за спринта.

Мини реализира 1:23.942 минути в най-хубавата си обиколка. В група „ Б “ най-бърз беше съотборникът на Никола в АРТ Кристиан Менсъл с 1:24.921 минути. Цолов остана на 0.627 секунди от австралиеца.

Квалификацията беше прекратена на два пъти с червен байрак поради произшествия. Първо дебютантът Джеймс Хедли се заби в стената на „ Сен Дево ” 5 минути след началото. Минута преди финала поредно на същото място се удариха Чарли Вурц и Себастиан Монтоя, като колумбиецът се опита да избегне колата на сътрудника си. След този удар квалификацията не беше възобновена.

Днес квалификацията мина на суха писта и при слънчево време. Вчера в свободната подготовка водачите караха на мокро, като Цолов записа осмо време от 30 водачи във Формула 3.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР