Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов и министърът на

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов и министърът на
Коментари Харесай

България и Турция работят активно за по-бързото преминаване през граничните пунктове

Заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов и министърът на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу набелязаха съответните ограничения и стъпките, които би трябвало да бъдат направени до окончателното решение на казуса с прекосяването през граничните пунктове сред България и Турция.

Двамата се срещнаха на Международния транспортен конгрес в Лайпциг, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Представителите на двете страни показаха, че и все още се следи понижаване на времето за изчакване на граничните пунктове. Върбанов и Караисмаилоглу се схванаха работата по облекчаването на трафика да завърши в период до 6 месеца.

Двамата разискаха и развиването на фериботните линии Бургас – Карасу и Варна – Истанбул, което в допълнение ще облекчи товарния трафик на границата. По време на срещата двете страни се ангажираха за стимулиращи пристанищни такси по тези линии.

Друга тематика на диалога бяха опциите за разкриване на въздушна линия Бурса – Пловдив, както и стартирането на директна линия от София до Анталия, се показва още в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР