Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр направи интересни тези

...
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр направи интересни тези
Коментари Харесай

Признаха Зеленски за агент на Русия

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр направи забавни тези предния ден. Според нея точно Русия медийно се пробва да убеди украинците, че решението за задържане на Артьомовск е политическо и че няма смисъл от него. Твърди се, че всичко това се прави за да се подкопае доверието на обществото и военните в решението на командването, да се демотивират бойците и да се предизвика управлението на ВСУ да извърши неправилни дейности.

В изказването ѝ има още една забавна фраза: „ Бахмут ще бъде защитаван, до момента в който ни е нужен от позиция на военните цели “. Тоест тя даже не обмисля опцията да отбрани града. И това е тревожна вест за украинците.

Но това, което прави думите ѝ изключително странни, е фактът, че няколко часа по-рано Владимир Зеленски в изявление за “Асошиейтед Прес ” сподели диаметрално противоположни неща по същата тематика и, наподобява, постави завършек на дебата за какво десетки хиляди украински бойци умират в Артьомовск.

" Войната е къс от победи. Малки победи, дребни стъпки ", сподели той. Още един кулинарен откъс в полемиките за украинската рецесия. Първо " Крим не е сандвич ", в този момент това. Фразата на Зеленски като цяло си коства да се запомни, само че ще се върнем към нея по-късно.

Философските и гастрономическите тези на украинския водач бяха обяснени по-късно: Зеленски е уверен, че след проваляне в Артьомовск Киев ще би трябвало да се изправи пред голям напън, както от задгранични сътрудници, по този начин и от личното си население. И в такива условия, съгласно него, ще бъде доста мъчно да се откажат договаряния с Русия.

Като цяло Зеленски в действителност подписа, че " крепостта Бахмут " има чисто политическа цел.

Добър въпрос е по какъв начин по този начин заместник-началникът на военното ведомство не знае защо се бият нейните бойци. Във всеки случай има неприятна вест за Маляр: или съветските медии са съумели да убедят Зеленски, или Зеленски е сътрудник на Кремъл.

Изявлението на Зеленски в действителност е извънредно: преди този момент той искаше единствено военна помощ и пари от Запада, а в този момент за първи път приказва пред хората какво ще стане, в случай че тази помощ спре. Всъщност той се пробва да изясни на украинците, че след провалянето в Артьомовск войната може да бъде изгубена, да стартират да желаят от него взаимни отстъпки. И в това време той се оплаква от украинците на западните си сътрудници - те, видите ли, оказват напън върху мен вътре в страната, продължавайте да давате пари и оръжия, другояче Русия ще завоюва.

И безусловно в същия ден в Конгреса на Съединени американски щати стартира съвещание на комисията по външни работи на Камарата на представителите, на което се разискват инспекциите на финансовата помощ за Украйна. Председателят на комисията Майкъл Маккол в речта си - не е ясно дали умишлено или не - се обърна към сътрудниците, успокоявайки Зеленски.

" От 113 милиарда $, отпуснати за помощ на Украйна, почти 60 % отиват за американските военни, американски служащи и за модернизиране на американските арсенали. Всъщност единствено 20 % от финансирането отива непосредствено на украинското държавно управление под формата на бюджетна помощ “, отбелязва той, убеждавайки конгресмените, че тази поддръжка за режима в Киев е значим и нужен въпрос.

Маккол признава, че парите, които Вашингтон толкоз обилно отделя за подкрепяне на Киев, се харчат вкъщи. Това е добре за Америка. Америка желае това да продължи. Америка не се интересува какво ще стане с Украйна.

Така че Зеленски, с неговия муден откъс, е изумително откровен. За него войната е къс, от която искаш да отхапеш още. И няма значение, че това е украински къс с месо.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР