Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри 56-ия турнир

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри 56-ия турнир
Коментари Харесай

Заместник-министър Ваня Колева откри турнира Дан Колов - Никола Петров

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри 56-ия шампионат по битка " Дан Колов - Никола Петров ". В конкуренцията са декларирали присъединяване над 500 състезатели от 32 страни.

" Радостно е, че този шампионат още веднъж събира в България доста от най-хубавите борци в света. Добре пристигнали на всички в напълно обновената " Асикс Арена ". Вярвам, че ще останете удовлетворени от изискванията тук. Ние сме горди, че успяхме да приключим реконструкцията на тази знакова за София и за българския спорт зала и ще продължим с напъните си за възобновяване и създаване на спортна инфраструктура ", съобщи Колева.

Заместник-министърът означи, че златните пояси на Дан Колов и Никола Петров са едни от най-престижните оценки в българския спорт.

 Валентин Райчев: Организацията на
Валентин Райчев пред ТОПСПОРТ: Организацията на " Дан Колов - Никола Петров " е съвършена, надяваме се на български триумфи

" Нека най-хубавите борци победят! "

" Те носят имената на двама изключителни българи, които със своята мощ и със своите победи са популяризирали страната ни по света. За всеки състезател е голяма чест да се състезава и да завоюва Златния пояс. Пожелавам триумф на всички борци, които в идващите дни ще излязат на тепиха. Нека най-достойните и най-добре квалифицираните да победят и имам вяра, че ще забележим оспорвани и качествени битки, като мощно се надявам българските представители да донесат доста наслада на публиката в залата ", добави Колева.

Председателят на Европейския съвет по битка и вицепрезидент на Международната федерация по битка (UWW) Цено Ценов поздрави участниците от името на президента на Световната централа Ненад Лалович. На откриването участваха още ръководителят на Българската федерация по битка Христо Маринов, почетният ръководител и първи вицепрезидент на Българския олимпийски комитет Валентин Йорданов и президентът на Асоциацията на европейските градове Джан Франческо Лупатели.

Турнирът " Дан Колов - Никола Петров " е най-голямата инспекция преди Европейското състезание за мъже и дами в Каспийск (Русия) от 30 април до 6 май. За първи път у нас ще се приложи новият формат за двудневни битки във всяка категория, като финалите и битките за бронза ще се организират във втория ден.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР