Заместник министър-председателката на Украйна Ирина Верешчук съобщи информацията по националната

...
Заместник министър-председателката на Украйна Ирина Верешчук съобщи информацията по националната
Коментари Харесай

Киев: Почти 200 души преминават от Русия в Украйна всеки ден

Заместник министър-председателката на Украйна Ирина Верешчук заяви информацията по националната телевизия. 

Украйна отвори от събота граничен пункт с Русия, който беше затворен от началото на войната, с цел да могат украинските бежанци, принудени да се реалокират в Русия, да се върнат вкъщи, съобщи ДПА.

Преките пътища към регионите, следени от украинските войски, постоянно са блокирани от фронтовите линии и на доста украинци се постанова да търсят заслон в Русия, отбелязва организацията.

Ирина Верешчук съобщи, че в украинската Сумска област е отворен център, в който хората могат да получат психическа, здравна и филантропична помощ.

Освен това има и транспортни средства, които гратис транспортират до град Суми и там има център, в който могат да пренощуват и да отпътуват за Киев на сутринта. Според Верешчук всеки ден в 6:47 потеглят евакуационни влакове за Киев. Желаещите могат да се качат и на рейс до Харков.

Верешчук означи, че е " допустимо и е безвредно да се минава през филантропичния кулоар Колотиловка-Покровка! Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Сумска област и съветската Белгородска област ".

Отвореният граничен пункт с Русия обаче действа едностранно и през него няма да може да се замине за Русия.

" Границите с страната агресор са затворени и през днешния ден има единствено един филантропичен кулоар, който работи по този метод. Има също и такива (коридори) с Беларус. Но този е единственият с Русия ", добави вицепремиерът.

За да се върнат от Русия в следените от Украйна райони, бежанците трябваше да поемат по заобиколни пътища през страни от Европейския съюз или през Грузия.

Киев неведнъж е призовавал украинците, живеещи в окупираните от Русия региони на страната, да бягат на украинска територия поради заплахата да бъдат още веднъж арестувани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР