Зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов иска тази година срока

...
Зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов иска тази година срока
Коментари Харесай

Валери Симеонов иска месец повече за строителство по морето

Зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов желае тази година периода за строителство по морето да бъде продължен с месец. Той и депутати от партията му НФСБ са внесли предлагането в деловодството на Народното събрание.

Идеята на НФСБ е възбраната за осъществяването на строителни и монтажни работи в националните курорти по морето тази година да е от 15 юни до 1 октомври, а не както е планувано в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие – от 15 май до 1 октомври.

" Съществуващата възбрана е въведена за обезпечаване на мира на почиващите туристи в националните курорти и предложение на първокласен туристически артикул. В изискванията на пандемията излиза наяве, че туристическият сезон тази година ще стартира най-рано на 1 юли и в тази връзка няма спънка възбраната за осъществяване на строителни и монтажни работи тази година да влезе в действие на 15 юни ", пишат Симеонов и депутатите му в претекстовете на законопроекта.

Те прибавят, че пандемията се отразява " извънредно отрицателно на икономическото развиване на страната " и по тази причина оферират да бъде подкрепят строителния отрасъл с удължаването на периода.

Любопитно е, че измененията не са импортирани в закона за Черноморското крайбрежие, а в този за изключителното състояние, който обаче ще спре да работи на 13 май. В същото време адвокати към Министерския съвет приготвят пакет от законодателни промени, които да разрешат и след края на изключителното състояние да продължат да работят към този момент въведените стопански, здрави и обществени ограничения против разпространяването на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР