Зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите: Цената на суровото мляко в

...
Зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите: Цената на суровото мляко в
Коментари Харесай

Симеон Присадашки: Цената на суровото мляко в България се е вдигнала с 37% от август

Зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите: Цената на суровото мляко в България се е вдигнала с 37%. от август

България не е фактор в производството на сурово мляко за европейския пазар. При нас постоянно млякото не е достигало като количество и цената му се е влияела от цената на спотовите млека. Това сподели в „ Денят стартира Симеон Присадашки – зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите.

„ Последните 6-8 месеца имаше наклонност към повишение на цената на млякото, което влизаше от Чехия, Германия, Полша и Унгария в България. Покачването на тази цена и хроничният дефицит на сурово мляко на българския пазар докара до дисбаланс в предлагането и търсенето на сурово мляко. “, добави той.

Според него към днешна дата българските производители на сурово мляко получават добра цена за млякото си.

„ От август месец до момента цената на суровото мляко в България се е вдигнала с 37%. Опаковките са се повишили с нас 100%, също по този начин надценката при стъкления отрасъл е над 100% “, разяснява Присадашки.

По думите търговията печели най-вече от тази обстановка. Статистиката демонстрира, че комерсиалната надценка се е вдигнала с към 67%.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР