Заловеният командир на 36-та бригада на Въоръжените сили на Украйна

...
Заловеният командир на 36-та бригада на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Киев разчита на „втора армия” вместо на мариуполската групировка

Заловеният пълководец на 36-та бригада на Въоръжените сили на Украйна Владимир Баранюк приказва за измяната от Киев и призна, че е създавал „ човешки щит “ ​​от цивилни. Експерти настояват, че показанията на морския пехотинец са трансформирали фамилията му в цел на батальон " Азов ". Защо Киев отхвърли да помогне на военните, блокирани в Мариупол, и по какъв начин има намерение да образува втора войска със западни оръжия?

Командирът на 36-та бригада морска пехота на ВСУ полковник Владимир Баранюк и началникът на щаба полковник Дмитрий Кормянков бяха хванати след опит да изоставен машиностроителния цех в Мариупол „ Азовмаш “. Както сподели Баранюк по време на разпит на територията на ДНР, доникъде на април бойците му в „ Азовмаш “, ситуиран до завода „ Илич “ - северозападно от „ Азовстал “, са свършили боеприпасите и е наредил на всички да се отдръпват, а самият той е бил в колона, пробвала се да пробие път към други военни. Автомобилът му обаче е блъснат, след което той продължава пешком и е арестуван.

Командирът на бригадата упрекна украинските управляващи в изменничество. „ Киев сподели да издържим. Да чакаме... Е, на нас ни споделиха друго. Че идват деблокиращите отряди, ще ги имаме”, сподели военният, признавайки, че управляващите са лъгали. „ Те дадоха обещание някаква помощ. Съответно тази помощ не беше налична. Което като че ли накара да се борим “, са думите на пленника.

Офицерът акцентира, че самият той е „ безапелационен съперник “ на нацистката идеология, само че това не му пречи да застане в същите редици дружно с бойците на „ Азов “. От своя страна Кормянков уточни, че азовците не крият радикалните си настроения. „ Отидох в щаба на „ Азов “. Видяхме литературата, фотосите, които са там. И флагове, които са нацистки, немски “, сподели пандизчията. Той призна, че предците „ несъмнено, са се борили “ във Великата отечествена война, са били „ партизани в Брянските гори “ и би бил доста сюрпризиран, в случай че внукът се бие един до друг с „ Азов “.

Баранюк сподели, че " Азов " не се е стремял да помогне на други украински елементи в собствен ущърб. „ По време на бойните дейности, под въздействие на настъпващите войски, частта на Азов се отдръпна и разкри тила ми. И бях заставен да трансферира запасите, които имах, и частите, които не бяха планувани, с цел да се затворя от тила, тъй като имаше сериозна опасност врагът да доближи до в тила и да имам съществени проблеми, “, споделиха военните.

Баранюк също се оплака, че задграничните инструктори, обучавали националния батальон " Азов ", са по-добре снабдени от украинските военни. „ Видях, че занятията, които организирах, изключително в случай че вземете батальон „ Азов “, се водеха от боен доктор. Той беше някакъв чужденец, най-вероятно американец, имаше раница, групова раница, за здравно образование... Това е раница, която разрешава да вземем за пример да се окаже помощ на най-малко два взвода “, военният сподели, като добави, че по-рано в никакъв случай не съм виждал такива продукти.

Освен това той си спомня за задгранични наемници измежду украинските военни. „ Имаме двама чужденци, които служат в един от батальоните. Законодателството на Украйна разрешава. Единият се споделяше Ейдън, вторият, почтено казано, не помня. И двамата са британци. За мен претекстовете на тези хора са удивителни, почтено казано. Казвам им: за какво, въпросът е, че не можете да спечелите пари, нали? Те споделят не, ние сме авантюристи “, сподели той.

Що се отнася до предаването, съгласно Кормянков, в случай че военните бяха се отдръпнали по-рано, щяха да спасят повече животи. Той добави, че Украйна може да направи отстъпки, с цел да постави завършек на спора с Русия. Според него спорът може да бъде позволен посредством политически решения, а не с военни средства. Сред сходни отстъпки полковникът уточни " режим без НАТО и гаранция за ненападение ". „ Това са главните моменти, основните. Само гаранции от такива страни, които биха могли да потвърдят този случай и биха могли “, добави той. Баранюк също се разгласи срещу северноатлантическата ориентировка на Украйна. „ Аз съм за това Украйна евентуално да бъде извънблокова страна. Войната до последния украинец, несъмнено, не е преференциална “, призна военният.

Следственият комитет на Русия към този момент разгласи, че проверява задълбочено всички случаи от незаконната активност на командирите на 36-та бригада на Въоръжените сили на Украйна въз основа на показанията на пандизчии. „ Според тях по-специално те са карали цивилни на Мариупол в изби и са оборудвали бойни пунктове в жилищата им. Следователите ще проучат в детайли тази и друга информация, която са изразили и ще дадат цялостна правна оценка на дейностите на украинските сили за сигурност “, се споделя в известието в „ Телеграм “ на ведомството.

Руските въоръжени сили откриха от 08.00 до 18.00 ч. московско време на 5, 6 и 7 май филантропичен кулоар за евакуация на цивилни от „ Азовстал “. Заради опита на съперника да доближи до огневи позиции обстановката на „ Азовстал “ се утежни, само че предприятието не се щурмува. Напусналите мариуполския цех цивилни не знаеха нищо за филантропичните коридори, които се отваряха особено за тях, нито за подготвяната евакуация, бойците скриха тази информация от тях.

„ В средата на предишния месец националната милиция на ДНР заяви за гибелта на командира на 36-та бригада на ВСУ Баранюк при опит да пробие защитата на Мариупол. Мисля, че тогава беше взет в плен. Защо приказват за това тъкмо в този момент? Вероятно фамилията му е имало време да се изтегля от Украйна. В противоположен случай бойците на Азов щяха да се оправят с тях “, сподели Константин Сивков, вицепрезидент на Руската академия на ракетните и артилерийски науки.

Според специалиста с лъжите си за подготовката на Мариуполската деблокираща група централните украински управляващи утежняват ситуацията на бойците, принуждавайки ги да се бият до последния войник и да поддържат защитата в „ Азовмаш “ в очакване на помощ, която по този начин и не идва. „ Ръководството на ВСУ позволява съществени неточности или се държи изцяло несъответстващо на обстановката, жертвайки армията си в името на постигането на някои незначителни пропагандни цели. В този случай да покаже на света и Украйна героичната опозиция на „ Азовмаш “, сподели събеседникът.

Анализаторът акцентира, че въоръжените сили на Украйна, под диктовката на задгранични военни водачи, дават заповеди за контранастъпления и пробиви, без безусловно никакви знания за оперативните благоприятни условия на съветските групировки на съответно полесражение. „ Това води точно до обстоятелството, че по време на такива дейности най-обучените украински елементи губят по-голямата част от състава си, а тези, които оцелеят, като Баранюк и Кормянков, дават цялостни признания и приказват за осъзнаването им за безусловно безнадеждно състояние на военните, “, акцентира Сивков.

Самият Баранюк чака наказателно дело и вероятно предаване на материали в Международния углавен съд, защото 36-та бригада е виновна за офанзивите против ДНР и може да получи пожизнен затвор, означи специалистът. „ На централните украински управляващи обаче въобще не им пука: те няма да трансформират тактиката и ще продължат да хвърлят военните си в пъкъла. Между другото, Киев приема нови партиди тежко въоръжение от Съединени американски щати и редица други страни, с цел да сътвори „ втора войска “ в Западна Украйна – от резервисти “, сподели Сивков.

Анализаторът добави, че неизбежността на провалянето няма да накара „ Азов “ да пази повече цивилните. „ Например, националните батальони не описаха на цивилни за работата на филантропичните коридори в „ Азовстал “, с цел да продължат да се крият зад „ човешки щит “, акцентира събеседникът.

Повечето бойци от ВСУ и цивилните жители на Украйна няма да знаят за капитулацията на командирите на 36-та бригада, защото украинското осведомително пространство е изцяло разчистено. Съответно няма да има смяна в тактиката от страна на военното и политическото управление на Украйна, сподели Владимир Корнилов, шеф на Центъра за евразийски проучвания. „ Често украинските военни, които са били взети в плен, като цяло са сюрпризирани, че в този регион има съветски войски. Ето по какъв начин работи тяхната команда. Или когато изоставен обкръжението, отиват в тези региони, които съгласно украинските отчети са под контрола на украинските въоръжени сили. И най-после се озовават при съветските въоръжени сили или военните на ДНР и ЛНР “, сподели специалистът.

„ В същото време аз персонално не съм чувал за съществуването на някакви освобождаващи групи от Въоръжените сили на Украйна в помощ на мариуполската група. Напротив, чух, че Зеленски и Арестович споделиха, че не могат да деблокират Мариупол с военни средства “, сподели политологът.

Воденето на бойни дейности „ един до друг “ на въоръжените сили на Украйна и националните батальони е цялостна небивалица, означи събеседникът. „ Беше обявено повече от един път, че Азов работи като отряд за тези украински военни, които показаха желанието си да се предадат. Имаше даже известия за убийства. Това е цялото им " взаимоотношение ", - сподели Корнилов.

Що се отнася до самия „ Азов “, връзките им с Киев, меко казано, също не вървят безпрепятствено, означи анализаторът. „ Националният батальон не се е обърнал към никого в чужбина с молба да ги води от Мариупол, само че към този момент нямат вяра за самите украински управляващи. Не без причина те няколко пъти заплашиха, че ще се " разправят " със съветника на канцеларията на президента на Украйна Алексий Арестович поради изказванията му, че " Азов " управлява целия Мариупол, че " азовците " ще се държат, колкото желаят - " до победа " и без подкрепления и сходно ", заключва анализаторът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР