Заложените максимални референти стойности за строителните дейности при саниране на

...
Заложените максимални референти стойности за строителните дейности при саниране на
Коментари Харесай

Строителите: Има риск от лошо качество при саниране на жилищата

Заложените оптимални референти стойности за строителните действия при саниране на здания могат да доведат до неприятно качество на енергийното възобновяване и непостигане на заложените цели, заяви " Труд бг ". За това сигнализират от Камарата на строителите в България (КСБ) посредством писмо, подписано от изпълнителния шеф на структурата - Валентин Николов. В момента по програмата за енергийна успеваемост е заложено, че строително-монтажни работи могат да се правят при оптималната цена от 230 лв. за квадратен метър за жилищни здания до 8 етажа и 250 лв. на кв. м при по-високи блокове. Според представителите на КСБ, с цел да се изпълнят заложените в процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий 1 " са нужни предели на цените от 310 лв. на квадрат за жилищни здания до 8 етажа и 330 лева./кв.м за тези над 8 етажа.

От КСБ напомнят, че измежду заложените цели по програмата са използване на устойчиви високо енергоефективни ограничения, реализиране след тях на клас на енергопотребление „ В " или по-висок след дейностите, резултат от най-малко 30 на 100 икономисване на сила спрямо преди осъществяване на ремонта. След изискванията е да се дава приоритет на вложения, които употребяват в комбиниране ВЕИ.

От КСБ напомнят, че точно осъществяването на тези цели се прави оценка при отчитане на плановете за саниране, а те няма да могат да бъдат реализирани при цени под пазарните, поради повишаването на строителните материали и разноските за труд през последната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР