Законовото изискване за самоизолация след заразяване с COVID-19 се очаква

...
Законовото изискване за самоизолация след заразяване с COVID-19 се очаква
Коментари Харесай

Великобритания премахва задължителната карантина за заразените с COVID-19

Законовото условие за самоизолация след заразяване с COVID-19 се чака да отпадне от идната седмица в Англия, оповестиха от Даунинг стрийт.

Всички останали ограничавания, свързани с пандемията, ще отпаднат през идващите дни в границите на новия проект на държавното управление под надпис „ Да живеем с Covid “. В момента всеки, който е дал позитивен тест или има признаци на заболяването, би трябвало да се самоизолира за интервал до 10 дни.

Очаква се решението да бъде оповестено в понеделник персонално от премиера Борис Джонсън.

Той към този момент съобщи, че имунизацията е трансформирала салдото в борбата против ковид, само че лейбъристите предизвестиха да не се бърза с „ оповестяване на победа преди да е завършила войната “.

Някои учени и благотворителни организации също показаха угриженост от проектите за повдигане на всички ограничавания, до момента в който болестта продължава да се популяризира.

Според статистиката, 91% от британците над 12 години са с първа доза ваксина, 85% са с втора и 66% - с бустерна доза. Срокът на признатия от Народното събрание извъндреден закон за COVID-19 изтича на 24 март.

Според някои източници, близки до кабинета, новият проект планува да бъде прекъснато и доставянето на безвъзмездни проби за COVID-19 по домовете, само че това все не е доказано.
Специалният делегат на Световната здравна организация лекар Дейвид Набаро съобщи, че това би било огромна неточност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР