Законопроектът за мерките след извънредното положение е внесен в деловодството

...
Законопроектът за мерките след извънредното положение е внесен в деловодството
Коментари Харесай

Текстът, който ще замени Закона за извънредното положение, е внесен в парламента

Законопроектът за ограниченията след изключителното състояние е импортиран в деловодството на Народното събрание. С него се трансформира Закона за здравето с опция министърът на опазването на здравето да постанова посредством заповеди спомагателни противоепидемични ограничения. Промените, импортирани от Министерски съвет, плануват двумесечно деяние на обществените и стопански ограничения след 13 май, когато е краят на изключителното състояние.

Текстът беше показан в понеделник от министъра на финансите Владислав Горанов. Д ва месеца изключително състояние са задоволителни, заключи тогава финансовият министър . „ Няма изключително състояние - не предлагаме да бъде удължено. Този инструмент е привършен и няма потребност да бъде употребен от политиците за упражнение върху държавното управление. Чрез него се лимитират демократични принадлежности за надзор върху обособените управляващи “, разгласи той.

Отмяната не анулира ограниченията за битка с Covid-19. С оферти от ръководещите законопроект се делегират повече права и отговорности на министъра на опазването на здравето . „ Да продължава да постанова всички нужни ограничения в посока облекчение или в посока утежняване предвид на превъзмогването на рисковете, свързани с пандемията “, посочи Горанов.

„ Голяма част от ограниченията, които се организират в този момент и посочваха своята успеваемост - да продължат да работят и след анулацията на изключителното състояние “, добави здравният министър Кирил Ананиев.

Продължават да работят и ограниченията за справяне с икономическата рецесия . „ Да запазим всички ограничения, които имат значително отражение върху икономическия живот - стратегиите на общественото министерство “, сподели Владислав Горанов.

Предлага се също да няма външно оценяване на 4 и 10 клас. След 13 май се възобновява и цялостната работа на правосъдната система. Частните правосъдни реализатори обаче няма да могат да постановат запори за избран интервал от време.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР