Висшият украински служител, контролиращ възстановяването по време на войната и

...
Висшият украински служител, контролиращ възстановяването по време на войната и
Коментари Харесай

Висшият украински служител по възстановяването подаде оставка в нов удар за Зеленски

Висшият украински чиновник, контролиращ възобновяване по време на войната и отбранителните укрепления, подаде оставка, потвърждавайки, че неговата организация е била систематично подкопавана от държавното управление.

Напускането на Мустафа Найем е последната от поредност кадрови промени в Киев, които разклатиха доверието на западните сътрудници в държавното управление на президента Володимир Зеленски и раздразниха някои от формалните лица в Украйна.

Найем, началник на Държавната организация за възобновяване и развиване на инфраструктурата, сподели пред Financial Times, че министър председателят Денис Шмихал го е забранил да взе участие в годишната конференция за възобновяване на Украйна на 11 и 12 юни в Берлин, където донорите ще се срещнат, с цел да поддържат планове за възобновяване на градовете и инфраструктура, унищожена от пълномащабното навлизане на Русия.

Празнотата, оставена от Найем, и отсъствието на министър на инфраструктурата евентуално ще провокират въпроси по отношение на способността и уговорката н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР